Προσωπικά εργαλεία

Συνάντηση των Ευρωπαίων Συνηγόρων του Παιδιού με εφήβους συμβούλους τους

35 έφηβοι, μέλη Ομάδων Εφήβων Συμβούλων από 16 χώρες της ηπείρου, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, συμμετείχαν σε συζήτηση με Συνηγόρους του Παιδιού από όλη την Ευρώπη, στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Δικτύου Συνηγόρων του Παιδιού στο Στρασβούργο (6-9 Οκτωβρίου 2010).

Οι έφηβοι διατύπωσαν τις απόψεις και προτάσεις τους για την προάσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού στην εκπαίδευση, στην υγεία, σε θέματα προστασίας από την βία, χρήσης του διαδικτύου και των νέων τεχνολογιών. Στην συζήτηση πήρε μέρος και ο Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, κ. Thomas Hammarberg, που επανειλημμένα έχει δείξει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών.  

Ο Συνήγορος του Παιδιού δίνει μεγάλη σημασία στην συμμετοχή των εφήβων και στην ακρόαση των απόψεών τους σχετικά με την υλοποίηση της αποστολής του. H Ομάδα Εφήβων Συμβούλων του, που λειτουργεί από τις αρχές του 2009, επεξεργάστηκε τις προτάσεις της για το Συνέδριο του Στρασβούργου σε ειδική συνάντηση, στην οποία εκλέχτηκαν και οι τρεις έφηβοι που εκπροσώπησαν την Ελλάδα σε αυτό.

Διαβάστε περισσότερα στο σχετικό Δελτίο Τύπου.

Έκθεση πεπραγμένων της Ομάδας για το 2009 εδώ.

Πρόγραμμα της συνάντησης των Ευρωπαίων Συνηγόρων του Παιδιού στο Στρασβούργο εδώ.

Είσοδος


Ξεχάσατε τον κωδικό σας;