Προσωπικά εργαλεία

Ομάδα Εφήβων Συμβούλων και Κοινότητα Εφήβων Συμβούλων του Συνηγόρου

 

H  Ομάδα Εφήβων Συμβούλων του Συνηγόρου του Παιδιού δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το 2009. Είχε διετή διάρκεια και αποτελείτο από 20 αγόρια και κορίτσια ηλικίας 13-17 χρόνων. Επιλέχτηκαν με κλήρωση και κριτήρια, ύστερα από δημόσια πρόσκληση και αποστολή αιτήσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Σε όσα παιδιά δεν είχαν εκλεγεί στην Ο.Ε.Σ. δόθηκε η δυνατότητα να συμμετέχουν στην Κοινότητα Εφήβων Συμβούλων και να επικοινωνούν με το Συνήγορο και μεταξύ τους μέσα από το κλειστό ηλεκτρονικό φόρουμ που δημιουργήθηκε για αυτό το σκοπό. 

Το 2011 εκλέχτηκε η δεύτερη Ομάδα Εφήβων Συμβούλων του Συνηγόρου που είχε επίσης διετή θητεία, ορισμένα μέλη της μάλιστα συμμετείχαν και σε δράσεις του Ευρωπαϊκού Δικτύου Συνηγόρων του Παιδιού.

Το 2013 ο Συνήγορος του Παιδιού διοργάνωσε συναντήσεις διαλόγου με εφήβους στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού προγράμματος με θέμα το δικαίωμα συμμετοχής.

Το 2015 ο Συνήγορος διοργάνωσε δύο Ομάδες Εφήβων Συμβούλων: 

Η μία Ομάδα είχε θέμα "Περιφέρεια: Απομόνωση ή πρόκληση;". Σε αυτή συμμετείχαν έφηβοι από διάφορες περιοχές της χώρας, συμβάλλοντας στην προετοιμασία ενός θεατρικού έργου, που παρουσίασε μια θεατρική ομάδα μαθητών της Αθήνας, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου τον Απρίλιο του 2015, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Η δεύτερη Ομάδα συμμετείχε σε συζητήσεις και παραγωγή ενός βίντεο με θέμα "Τα παιδιά μιλούν για τη βία", στο πλαίσιο δράσης του Ευρωπαϊκού Δικτύου Εφήβων Συμβούλων των Συνηγόρων του Παιδιού. Η Ομάδα επέλεξε να επικεντρωθεί κυρίως στο θέμα της βίας μέσα από τα ΜΜΕ.

Διαβάστε την Έκθεση Πεπραγμένων της Ομάδας Εφήβων Συμβούλων για το 2009 εδώ.

Ομάδες Εφήβων Συμβούλων και σχετικές δραστηριότητες αναπτύσσονται σε πολλές χώρες της Ευρώπης από τους Συνηγόρους του Παιδιού. Πληροφορίες για τις ομάδες εφήβων συμβούλων των Συνηγόρων του Παιδιού που λειτουργούν σε άλλες χώρες μπορείτε να διαβάστε εδώ. Διαβάστε επίσης (στα αγγλικά) την έκθεση του ENOC για την προαγωγή της συμμετοχής των παιδιών από τους Ευρωπαίους Συνηγόρους του Παιδιού εδώ.

Τα νέα της Κοινότητας Εφήβων Συμβούλων

Πρώτη συνάντηση της Ομάδας Εφήβων Συμβούλων

Πρώτη συνάντηση της Ομάδας Εφήβων Συμβούλων
11/01/2009

Με διάθεση για διάλογο, κέφι και ενθουσιασμό έγινε η πρώτη συνάντηση της Ομάδας Εφήβων Συμβούλων του Συνηγόρου του Παιδιού στις 10 και 11 Ιανουαρίου 2009 στην Αθήνα.

Περισσότερα…

Επιλέχτηκε η πρώτη Ομάδα Εφήβων Συμβούλων του Συνηγόρου του Παιδιού

Επιλέχτηκε η πρώτη Ομάδα Εφήβων Συμβούλων του Συνηγόρου του Παιδιού
18/12/2008

Στις 11 Δεκεμβρίου 2008 έγινε στα γραφεία μας, παρουσία εκπροσώπου του Υπουργείου Παιδείας, η κλήρωση των μελών που θα συμμετέχουν στην Ομάδα Εφήβων Συμβούλων του Συνηγόρου του Παιδιού.

Περισσότερα…

Βίντεο κλιπ για την Ομάδα Εφήβων Συμβούλων

Βίντεο κλιπ για την Ομάδα Εφήβων Συμβούλων
20/11/2008

Μαθητές της Β' τάξης του Καλλιτεχνικού Λυκείου Γέρακα, μαζί με καθηγητή τους, δημιούργησαν ένα βίντεο κλιπ για την Ομάδα Εφήβων Συμβούλων, χρησιμοποιώντας το ραδιοφωνικό σποτ που φτιάχτηκε πριν λίγο καιρό σε συνεργασία με μια άλλη ομάδα παιδιών.

Περισσότερα…

Ραδιοφωνικό μήνυμα Συνηγόρου του Παιδιού για την Ομάδα Εφήβων Συμβούλων

01/11/2008

Ο Συνήγορος του Παιδιού δημιούργησε με την συμμετοχή μιας ομάδας μαθητών ένα νέο ραδιοφωνικό σποτ με θέμα την συγκρότηση Ομάδας Εφήβων Συμβούλων, το οποίο παίζεται σε ραδιοσταθμούς όλης της χώρας ύστερα από έγκριση του Ε.Σ.Ρ. για τη μετάδοσή του ως κοινωνικού μηνύματος.

Περισσότερα…

Ο Συνήγορος του Παιδιού πιο κοντά στα παιδιά και στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που εργάζονται μαζί τους

08/10/2008

Ο Συνήγορος του Παιδιού συγκροτεί 20μελή Ομάδα Εφήβων Συμβούλων για να συζητά μαζί τους θέματα που τους αφορούν. Επίσης διοργανώνει συνάντηση με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που ασχολούνται με τα παιδιά με στόχο τη δημιουργία Δικτύου που θα στέλνει στην Πολιτεία παρατηρήσεις και προτάσεις για την κατάσταση των δικαιωμάτων του παιδιού στην Ελλάδα.

Περισσότερα…

Ενέργειες Εγγράφων
Είσοδος


Ξεχάσατε τον κωδικό σας;