Προσωπικά εργαλεία

Ο Συνήγορος για τα παιδιά που μετακινούνται

Οι πρόσφατες παρεμβάσεις του Συνηγόρου του Παιδιού για τα δικαιώματα των παιδιών προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα μας.

 παιδιά-πρόσφυγες5

Λεπτομέρεια από την τοιχογραφία παιδιών και γονέων του 1ου δημοτικού σχολείου και 2ου νηπιαγωγείου Ρεθύμνου. 

 

 

Έκθεση απολογισμού του Δικτύου για τα Δικαιώματα των Παιδιών που Μετακινούνται

Η Έκθεση του Δικτύου για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του (Ιανουάριος 2017-2018) περιλαμβάνει τα κύρια θέματα που αναδείχθηκαν από τα μέλη του στο πλαίσιο της ανταλλαγής ενημέρωσης, τις κοινές δράσεις / πρωτοβουλίες που αναπτύχθηκαν και τη συμβολή του Δικτύου στο έργο του μηχανισμού του Συνηγόρου για την παρακολούθηση της κατάστασης των παιδιών που μετακινούνται. Δείτε την Έκθεση εδώ. Short English version here.

 

Στοιχεία για τα παιδιά που μετακινούνται στην Ελλάδα - αποτύπωση Δεκέμβρης 2017

Δείτε τα τελευταία στοιχεία που αφορούν τα παιδιά πρόσφυγες στην Ελλάδα, τις κυριότερες παρεμβάσεις, επισκέψεις και συνεργασίες του Συνηγόρου και πληροφορίες για το Δίκτυο για τα παιδιά που μετακινούνται. Διαβάστε την Αποτύπωση εδώ.

  ENOC Regional Meeting, 13.11.2017, Athens

Συστάσεις των Ευρωπαίων Συνηγόρων του Παιδιού για την προστασία και την κοινωνική ένταξη των παιδιών που μετακινούνται

Ο Συνήγορος του Πολίτη φιλοξένησε στις 13 και 14 Νοεμβρίου 2017 συνάντηση του Δικτύου των Ευρωπαίων Συνηγόρων του Παιδιού (ENOC), σε συνεργασία με τη UNICEF και με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εκπονήθηκε κείμενο Συστάσεων το οποίο υιοθετήθηκε στη συνέχεια από το Συμβούλιο του ENOC και πρόκειται να προωθηθεί προς τα Ευρωπαϊκά όργανα, με αφορμή τις συζητήσεις για την αναθεώρηση του Κανονισμού Δουβλίνου. Στη συνάντηση έλαβαν μέρος εκπρόσωποι 23 ευρωπαϊκών ανεξάρτητων αρχών για τα δικαιώματα του παιδιού. Το κείμενο των Συστάσεων ετοιμάστηκε με βάση τις απαντήσεις μελών του ENOC σε σχετικό ερωτηματολόγιο και επεξεργασία που έλαβε χώρα στη συνάντηση της Αθήνας. Διαβάστε περισσότερα για τη συνάντηση εδώ.


Στοιχεία για τα παιδιά που μετακινούνται στην Ελλάδα - αποτύπωση Οκτώβριος 2017

Στην αποτύπωση περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στοιχεία που αφορούν τον συνολικό πληθυσμό παιδιών προσφύγων στην Ελλάδα ανά τύπο δομής υποδοχής/φιλοξενίας, τον αριθμό των ασυνόδευτων ανηλίκων και οι χώροι στους οποίους βρίσκονται,  τις αφίξεις παιδιών μέσω θαλάσσης. Επίσης στοιχεία για τα αιτήματα ασύλου που αφορούν παιδιά, τις μετεγκαταστάσεις και τις οικογενειακές επανενώσεις, καθώς και την ένταξης των παιδιών προσφύγων στην εκπαίδευση. Αναφέρονται ακόμη οι κυριότερες παρεμβάσεις, επισκέψεις και συνεργασίες του Συνηγόρου και πληροφορίες για το Δίκτυο για τα παιδιά που μετακινούνται. Διαβάστε την Αποτύπωση εδώChildren on the Move in Greece -
General Data.
English version here.

 

Ερευνα εκπαιδευση ασυνοδευτα

Εκπαιδευτική κατάσταση των ασυνόδευτων παιδιών που βρίσκονται σε ξενώνες φιλοξενίας

"Access of unaccompanied children accommodated in shelters to formal education" (English summary of the main findings and recommendations)

Η εκπαιδευτική κατάσταση των ασυνόδευτων παιδιών που βρίσκονται σε ξενώνες φιλοξενίας διερευνθηκε τον Απρίλιο – Μάιο 2017, προκειμένου να προωθηθούν προτάσεις στους αρμόδιους θεσμικούς φορείς σχετικά με τη βελτίωση της πρόσβασης και της ένταξης των παιδιών αυτών στην εκπαίδευση. Από τη διερεύνηση (που διεξήχθη από τον Συνήγορο του Παιδιού, σε συνεργασία με τα μέλη του “Δικτύου για τα δικαιώματα των Παιδιών που Μετακινούνται”), αναδείχθηκε ότι είναι αναγκαίο η Πολιτεία να υποστηρίξει συστηματικά την ένταξη των ασυνόδευτων παιδιών στην τυπική εκπαίδευση. Η Έκθεση στάλθηκε στο Υπουργείο Παιδείας και ελήφθη υπόψη στο σχεδιασμό των ενεργειών για το σχολικό έτος 2017-2018.

 

Επισκέψεις σε δομές φιλοξενίας μεταναστών - προσφύγων και χώρους προστατευτικής φύλαξης ασυνόδευτων ανηλίκων στη Βόρεια Ελλάδα

Επισκέψεις σε δομές φιλοξενίας προσφύγων - μεταναστών και χώρους προστατευτικής φύλαξης ασυνόδευτων ανηλίκων στη Βόρεια Ελλάδα

Ο Βοηθός Συνήγορος για τα Δικαιώματα του Παιδιού και ομάδα συνεργατών του επισκέφτηκαν στο διάστημα 17-19 Ιουλίου 2017 χώρους όπου βρίσκονται ασυνόδευτοι και συνοδευμένοι ανήλικοι πρόσφυγες – μετανάστες στη Βόρεια Ελλάδα, στο πλαίσιο του μηχανισμού παρακολούθησης της κατάστασης των παιδιών που μετακινούνται, που υποστηρίζεται από την UNICEF. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

 

Συνάντηση εργασίας για τα θέματα οικογενειακής επανένωσης και μετεγκατάστασης των παιδιών που μετακινούνται

Στις 23.6.2017 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα (αίθουσα Europe Direct) συνάντηση εργασίας του Συνηγόρου του Πολίτη, των μελών του Δικτύου για τα Δικαιώματα των Παιδιών που Μετακινούνται, εκπροσώπων της Υπηρεσίας Ασύλου και όλων των συναρμόδιων δημοσίων φορέων, για τα θέματα οικογενειακής επανένωσης και μετεγκατάστασης των παιδιών που μετακινούνται. Έγινε ανταλλαγή ενημέρωσης και δόθηκαν διευκρινίσεις στα ερωτήματα που είχαν τεθεί με επιστολή του Συνηγόρου τον Μάιο του 2017.   


Διασφάλιση των δικαιωμάτων των παιδιών κατά την οικογενειακή επανένωση και μετεγκατάσταση 

Διαπιστώσεις και προτάσεις σχετικά με την οικογενειακή επανένωση και μετεγκατάσταση των παιδιών, συνοδευμένων και ασυνόδευτων, απηύθυνε ο Συνήγορος του Πολίτη με επιστολή του στις αρμόδιες ελληνικές αρχές. Με την πρωτοβουλία αυτή επιδιώκεται η επισήμανση των δυσκολιών και η ανάδειξη της ανάγκης για βελτιωτικές παρεμβάσεις, προκειμένου να ενισχυθούν οι νόμιμες και ασφαλείς οδοί εισόδου των παιδιών στα κράτη της ΕΕ και να μειωθούν οι κίνδυνοι που απειλούν τα θεμελιώδη δικαιώματά τους. Επιστολή με θέμα "Διαδικασίες οικογενειακής επανένωσης και μετεγκατάστασης συνοδευόμενων και ασυνόδευτων ανηλίκων" . Διαβάστε περισσότερα εδώ.logo

Έκθεση και Δίκτυο για τα Δικαιώματα των Παιδιών που Μετακινούνται

Στοιχεία, παρατηρήσεις και προτάσεις σχετικά με τον εντοπισμό και την καταγραφή του πληθυσμού των παιδιών που μετακινούνται από τρίτες χώρες, την πρόσβαση σε διαδικασίες διεθνούς προστασίας, τις συνθήκες διαβίωσης και την πρόσβαση σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες, και ειδικότερα ζητήματα που αφορούν στα ασυνόδευτα παιδιά, παρουσιάζονται στον πρώτο εξαμηνιαίο απολογισμό των ενεργειών μηχανισμού του Συνηγόρου του Πολίτη για την παρακολούθηση της κατάστασης των παιδιών που μετακινούνται, τον οποίο υποστηρίζει και το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF). Διαβάστε περισσότερα εδώ.

 

εκθεσηΠροτάσεις του Συνηγόρου για την εκπαίδευση των παιδιών προσφύγων στη Λέσβο (12/4/2017)

Την ανάγκη να υποστηριχθούν δράσεις προετοιμασίας των παιδιών για ένταξη στην εκπαίδευση και ενέργειες ευαισθητοποίησης των σχολικών κοινοτήτων και της τοπικής κοινωνίας, να λειτουργήσει νηπιαγωγείο στο Καρά Τεπέ, αλλά και να προβλεφθεί για τη νέα σχολική χρονιά η οργάνωση επαρκούς αριθμού τμημάτων υποδοχής σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τονίζει μεταξύ άλλων ο Συνήγορος σε έκθεσή του σχετικά με την εκπαίδευση των παιδιών προσφύγων στη Λέσβο, μετά από επίσκεψη σε σχολεία, ξενώνες και χώρους φιλοξενίας στο νησί. Οι διαπιστώσεις για τις εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών και οι προτάσεις του Συνηγόρου στάλθηκαν στα Υπουργεία Παιδείας και Μεταναστευτικής Πολιτικής. Δελτίο ΤύπουΈκθεση Συνηγόρου για την πρόσβαση των παιδιών προσφύγων στην εκπαίδευση στη Λέσβο.  

 

Ραδιοφωνικό μήνυμα "ΜΠΟΡΟΥΜΕ MAZI" από τη Λέσβο (18/3/2017) 

Mporoume maziΜε αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των φυλετικών διακρίσεων (21 Μάρτη) ο Συνήγορος του Παιδιού δημοσιοποιεί ραδιοφωνικό μήνυμα που δημιουργήθηκε από δύο ομάδες εφήβων στη Λέσβο, μίας ομάδας μαθητών του Πειραματικού Λυκείου Μυτιλήνης και μίας ομάδας ασυνόδευτων ανηλίκων που φιλοξενούνται στους ξενώνες των μη κυβερνητικών οργανώσεων ΜΕΤΑδραση και PRAKSIS. Ακούστε το μήνυμα εδώ! Διαβάστε περισσότερα εδώ.

  

ΒίντεοΒίντεο για το δικαίωμα προστασίας της υγείας των παιδιών στο σχολείο για το δικαίωμα προστασίας της υγείας των παιδιών στο σχολείο (23/1/2017)

Πολλοί γονείς μαθητών ανησυχούν μήπως η ένταξη των παιδιών προσφύγων/μεταναστών στην εκπαίδευση σημαίνει αυξημένο κίνδυνο για την υγεία των παιδιών τους. Για τον λόγο αυτό, ο Συνήγορος δημιούργησε ένα βίντεο-συνέντευξη με τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις σχετικά με τις μεταδοτικές ασθένειες και τα βασικά μέτρα πρόληψης. Δείτε το βίντεο εδώ! 

Διαβάστε: Παιδιά από χώρους φιλοξενίας προσφύγων/μεταναστών στα σχολεία: υπάρχουν κίνδυνοι για την υγεία των παιδιών της χώρας μας; ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 

 

10th European Forum2 Έκκληση για μια Ευρώπη της αλληλεγγύης προς τα παιδιά πρόσφυγες στο 10ο Ευρωπαϊκό Φόρουμ για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Η Ευρωπαϊκή συνεργασία, η βελτίωση των θεσμικών προβλέψεων και η έμπρακτη κατανομή των ευθυνών ανάμεσα στα κράτη μέλη της Ε.Ε., προκειμένου να μπορέσουν να δοθούν άμεσες αλλά και μακροχρόνιες λύσεις στα ζητήματα που σχετίζονται με την άσκηση των δικαιωμάτων των παιδιών που μετακινούνται, τέθηκαν στο επίκεντρο του 10ου Ευρωπαϊκού Φόρουμ για τα Δικαιώματα του Παιδιού, που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 29-30 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες. Σε εισήγησή του στην ολομέλεια του συνεδρίου, ο Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού παρουσίασε τις διαπιστώσεις της ανεξάρτητης αρχής για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα. Διαβάστε περισσότερα εδώ.


Πρωτοβουλία για τη δημιουργία Δικτύου για τα δικαιώματα των παιδιών που μετακινούνται

Ο Συνήγορος αναγνωρίζοντας την ανάγκη για διαρκή και σταθερή συνεργασία των φορέων που δραστηριοποιούνται για την προστασία τους, υποστηρίζει την ανάπτυξη και λειτουργία του Δικτύου για τα Δικαιώματα των Παιδιών που Μετακινούνται. Μέσω της δικτύωσης επιδιώκεται η συστηματικότερη παρακολούθηση της κατάστασης σε εθνικό επίπεδο, η ενίσχυση της τεκμηριωμένης συνηγορίας υπέρ των παιδιών, καθώς και η συμβολή στη διαμόρφωση στρατηγικού σχεδιασμού για την προστασία των παιδιών που μετακινούνται στη βάση κατοχυρωμένων αρχών και τεκμηριωμένων προδιαγραφών και κριτηρίων. Οι εργασίες του Δικτύου ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2017, κατόπιν της πρώτης συνάντησης των ιδρυτικών του μελών, και ήδη σε αυτό συμμετέχουν τρεις διακυβερνητικοί οργανισμοί και 15 οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

 

 alt=Τα ΜΜΕ θα πρέπει να σέβονται την εικόνα και την προσωπικότητα των προσφύγων μαθητών

Δήλωση του Βοηθού Συνηγόρου του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού, με αφορμή το ξεκίνημα λειτουργίας νέων εκπαιδευτικών δομών για παιδιά που μετακινούνται από τρίτες χώρες. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

 

διονO Συνήγορος στη Θεσσαλονίκη για την παρακολούθηση της ασφαλούς ένταξης των παιδιών προσφύγων στην εκπαίδευση (4.10.2016)

Στο πλαίσιο των επισκέψεων και συναντήσεων με στόχο την παρακολούθηση της ασφαλούς για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες ένταξης των παιδιών προσφύγων στην εκπαίδευση, ο Συνήγορος επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη, όπου συναντήθηκε με αρμόδιους παράγοντες και επισκέφθηκε σχολεία και κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

 

Ο Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού μιλάει για την εκπαίδευση των παιδιών προσφύγων (19/9/2016)

Για το δικαίωμα της ένταξης στην εκπαίδευση των παιδιών που μετακινούνται παράλληλα με τη διασφάλιση της λειτουργικότητας των σχολείων, τα δικαίωμα στην ασφάλεια και την προστασία, τη χαρά της συνάντησης των παιδιών,  μίλησε ο Βοηθός Συνήγορος Γιώργος Μόσχος στην ΕΡΤ1. Δείτε απόσπασμα της εκπομπής εδώ . 

  

παιδιά-πρόσφυγες3

Εγρήγορση για τα δικαιώματα των παιδιών που μετακινούνται, με έμφαση στην εκπαίδευση, ζητά ο Συνήγορος (8.9.2016)

Την ανάγκη εγρήγορσης και συνεργασίας προκειμένου να διασφαλιστούν τα δικαιώματα όλων των παιδιών που βρίσκονται στη χώρα, επισημαίνει ο Συνήγορος του Παιδιού, μετά από αλλεπάλληλες επισκέψεις σε χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών σε όλη την επικράτεια και επαφές με αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς. Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο Συνήγορος δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην υποστήριξη του δικαιώματος όλων των παιδιών στην εκπαίδευση. Διαβάστε περισσότερα εδώ.


Εγγραφή και προαγωγή των αλλοδαπών μαθητών στα σχολεία (26.7.2016)

παιδιά-πρόσφυγες1Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με εγκύκλιό του υιοθέτησε τις προτάσεις του Συνηγόρου σχετικά με την εγγραφή αλλοδαπών μαθητών με ελλιπή δικαιολογητικά σε σχολικές μονάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το ζήτημα επανήλθε στην επικαιρότητα λόγω της αναγκαιότητας ένταξης στην εκπαίδευση των παιδιών προσφύγων που βρίσκονται στη χώρα μας. Διαβάστε περισσότερα εδώ.


παιδιά-πρόσφυγες4Επισκέψεις Συνηγόρου του Παιδιού σε χώρους υποδοχής, κράτησης και φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων (Απρίλιος - Μάιος 2016)

Κλιμάκια του Συνηγόρου επισκέφθηκαν χώρους υποδοχής, κράτησης και φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων στη Λέσβο, την Αττική, την Κεντρική Μακεδονία, την Ήπειρο και τη Στερεά Ελλάδα, παρακολουθώντας την εφαρμογή της πρόσφατης νομοθεσίας και των διεθνώς θεσπισμένων αρχών μεταχείρισής τους, ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Επιστολή Συνηγόρου προς Γενική Γραμματεία Υποδοχής με θέμα "Φιλοξενία ασυνόδευτων ανηλίκων σε ασφαλείς χώρους προσωρινής και εποπτευόμενης φιλοξενίας"(26/7/2016)


MetadrasiΕπείγουσα έκκληση προς την ΕΕ για την προστασία των ασυνόδευτων παιδιών (5/4/2016)

Τη βαθιά ανησυχία του για την κατάσταση των ασυνόδευτων παιδιών στην Ελλάδα εκφράζει το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Συνηγόρων του Παιδιού σε επιστολή του προς την ΕΕ και προτείνει να υπάρξει πρόσθετη πρόβλεψη για την άμεση μετεγκατάσταση μεγάλου αριθμού ασυνόδευτων ανηλίκων, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια και τα θεμελιώδη δικαιώματά τους. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Έκθεση Ευρωπαίων Συνηγόρων του Παιδιού «Απειλούνται η ασφάλεια και τα θεμελιώδη δικαιώματα των παιδιών που μετακινούνται» και Ανοικτή επιστολή προς ΕΕ (Ιανουάριος 2016)

 

Παρέμβαση Συνηγόρου για τα ασυνόδευτα παιδιά, πρόσφυγες και μετανάστες (30/3/2016)

ArsisΝα διασφαλιστούν τα κατοχυρωμένα δικαιώματα των ασυνόδευτων ανηλίκων, να εξασφαλιστεί η αδιάλειπτη λειτουργία και ενίσχυση των εξειδικευμένων δομών φιλοξενίας τους και να προβλεφθεί η άμεση μετεγκατάσταση σε χώρες της ΕΕ μεγάλου αριθμού ασυνόδευτων ανηλίκων, ζητά με επιστολή του ο Συνήγορος προς τους αρμόδιους Αναπληρωτές Υπουργούς Μεταναστευτικής Πολιτικής, Προστασίας του Πολίτη και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με αφορμή την πρόσφατη Συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Επιστολή Συνηγόρου του Πολίτη προς αρμόδιους Αναπληρωτές Υπουργούς Μεταναστευτικής Πολιτικής, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη (28.3.2016)


παιδιά-πρόσφυγες2Πρωτοβουλίες Συνηγόρου για τους ανηλίκους πρόσφυγες και μετανάστες (11/2/2016)

Η σταθερή και συνεχής συνεργασία και ο συντονισμός μεταξύ όλων των συναρμόδιων φορέων, προκειμένου τα παιδιά που μετακινούνται να απολαμβάνουν στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τα κατοχυρωμένα από τη διεθνή και εθνική νομοθεσία δικαιώματά τους, αναδείχθηκαν ως ζητούμενα σε ειδική σύσκεψη που διοργάνωσε ο Συνήγορος του Παιδιού στις 27.1.2016 στη Λέσβο. Διαβάστε περισσότερα εδώ.


CoE 5-6.4.2016Νέα Στρατηγική του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα δικαιώματα του παιδιού (5-6/4/2016, Σόφια)

Ο Συνήγορος του Παιδιού συμμετείχε σε συνέδριο του Συμβουλίου της Ευρώπης στη Σόφια, όπου παρουσιάστηκε η νέα Στρατηγική του Συμβουλίου για την περίοδο 2016-2021. Ο Βοηθός Συνήγορος για τα Δικαιώματα του Παιδιού συντόνισε συζήτηση με θέμα "Προασπίζοντας τα δικαιώματα των παιδιών που μετακινούνται: μαθαίνοντας από την προσφυγική κρίση". Τα συμπεράσματα της συζήτησης παρουσιάστηκαν από τον κ. Μόσχο και εφήβους σε ολομέλεια. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

 

Συνέδριο για τα παιδιά που μετακινούνται στην Ευρώπη (28/6/2016, Παρίσι)

ParisΗ τρέχουσα κατάσταση χιλιάδων παιδιών που μετακινούνται στην Ευρώπη, οι πρακτικές υποδοχής και προστασίας των παιδιών, η κράτηση, ο χωρισμός από την οικογένεια, τα συστήματα επιτροπείας, η οικογενειακή επανένωση και η μετεγκατάσταση ήταν μερικά από τα θέματα επεξεργασίας της συνάντησης. Διαβάστε περισσότερα εδώ.


ΤαλινΣυνέδριο για τα δικαιώματα του παιδιού στη μεταναστευτική κρίση (3-4.11.2016, Ταλίν)

Ο Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο «Conference on Children's Rights in the Migration Crisis and in the Digital Environment», στη συζήτηση με θέμα τα παιδιά πρόσφυγες, με έμφαση στη διεθνή συνεργασία και τις προκλήσεις για τις κοινωνίες, τις κυβερνήσεις και τους διεθνείς οργανισμούς όσον αφορά στην προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών προσφύγων. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

 

Συνάντηση με την Επίτροπο της ΕΕ Vĕra Jourová (13.6.2016, Βρυξέλλες)Jourova

Η Επίτροπος προσκάλεσε διεθνείς οργανώσεις και φορείς, Ευρωπαϊκές μκο και το Ευρωπαίκό Δίκτυο Συνηγόρων του Παιδιού, το οποίο εκπροσώπησε ο κ. Μόσχος, σε διάλογο με θέμα την προστασία των παιδιών προσφύγων και μεταναστών. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

 

Διαβάστε ακόμη:

  • Δήλωση ENOC για τα παιδιά που μετακινούνται (Σεπτέμβριος 2015)
  • Ανοικτή Επιστολή ENOC για τις τραγωδίες στη Μεσόγειο (Απρίλιος 2015)