Προσωπικά εργαλεία

Πώς μπορούμε να σε βοηθήσουμε;

Τι είναι η "αναφορά" | Τι άλλο κάνει ο Συνήγορος;

 

silence.jpgΣτον Συνήγορο μπορείς να απευθυνθείς εσύ, κάποιος από την οικογένειά σου ή οποιοσδήποτε άλλος γνωρίζει ότι παραβιάζονται δικαιώματα του παιδιού.

Εδώ μπορείς να βρεις τα τηλέφωνα και τη διεύθυνσή μας.

Ίσως το πρόβλημα να αντιμετωπίζεται καλύτερα αν ζητήσεις τη βοήθεια κάποιου ενήλικα που εμπιστεύεσαι. Στην περίπτωση αυτή θα σου πούμε τη γνώμη μας για το τι μπορείς να κάνεις. Αν, όμως, είναι απαραίτητη η παρέμβαση του Συνηγόρου για να προστατευθούν τα δικαιώματα σου, τότε μπορείς να μας στείλεις μια γραπτή αναφορά ή ένα μήνυμα εδώ.

Τι είναι η "αναφορά";

Είναι ένα απλό γραπτό κείμενο που περιέχει μια σύντομη περιγραφή του προβλήματος που αντιμετωπίζεις, τα στοιχεία σου και την υπογραφή σου.

Εδώ μπορείς να βρεις ένα έντυπο αναφοράς. 

aporito.gif

Τα προσωπικά στοιχεία σου και όσα μας αναφέρεις είναι απόρρητα, δηλαδή δεν δίνονται σε τρίτους χωρίς τη θέλησή σου. Αν για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τους γονείς σου ή μια αρμόδια υπηρεσία, τότε ο Συνήγορος θα ζητήσει πρώτα τη σύμφωνη γνώμη σου.

Τι άλλο κάνει ο Συνήγορος;

  • moto01.gifσυναντά και επικοινωνεί άμεσα με ομάδες παιδιών σε σχολεία, χώρους φιλοξενίας, κ.λπ.
  • δίνει πληροφορίες για τα δικαιώματα των παιδιών μέσα από ειδική τηλεφωνική γραμμή, έντυπα και το διαδίκτυο
  • όταν κρίνει ότι είναι χρήσιμο, λέει την άποψή του για θέματα που αφορούν τα παιδιά στις εφημερίδες, το ραδιόφωνο ή την τηλεόραση
  • συνεργάζεται με υπηρεσίες ή φορείς εκπαίδευσης, πρόνοιας και δικαιοσύνης, διεθνείς οργανισμούς και μη κυβερνητικές οργανώσεις που ασχολούνται με το παιδί.

Επίσης...

  • μπορεί να ερευνήσει μία πολύ σοβαρή παραβίαση και με δική του πρωτοβουλία
  • μπορεί επίσης να επισκεφθεί κάποιο σχολείο, νοσοκομείο, ξενώνα, χώρο κράτησης, κ.λπ. για να διαπιστώσει αν προστατεύονται τα δικαιώματα των παιδιών.

Χρειάζεται να γνωρίζεις τα δικαιώματά σου και να χρησιμοποιείς τη βοήθεια ανθρώπων που εμπιστεύεσαι!