Προσωπικά εργαλεία

Συνάντηση εφήβων συμβούλων των Συνηγόρων του Παιδιού στο Μπέλφαστ

Στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας διεξήχθη στις 25 και 26 Ιούλη διήμερη συνάντηση του Δικτύου Εφήβων Συμβούλων των Ευρωπαίων Συνηγόρων του Παιδιού, με τη συμμετοχή και δύο Ελλήνων εφήβων.

Η συνάντηση αυτή έλαβε χώρα για να γίνει καλύτερη επεξεργασία των προτάσεων που είχαν προκύψει ήδη από πέρσι, μέσα από την συνεργασία των Συνηγόρων του Παιδιού με τους εφήβους συμβούλους τους, και είχαν αρχικά συζητηθεί στο Στρασβούργο, παρουσία του κου Τ. Hammarberg, Επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης.ENYA-Belfast

Τον ερχόμενο Σεπτέβρη η ετήσια γενική συνέλευση των Συνηγόρων του Παιδιού αναμένεται να εγκρίνει το τελικό κείμενο των προτάσεων που ακολούθως θα προωθηθούν σε Ευρωπαϊκό και σε εθνικό επίπεδο, με στόχο την ενίσχυση της εφαρμογής των δικαιωμάτων του παιδιού στις Ευρωπαϊκές κοινωνίες.

ENYA-Belfast2Αναλυτικότερη περιγραφή του περιεχομένου της συνάντησης υπάρχει στο site του Συνηγόρου του Παιδιού της Βόρειας Ιρλανδίας. Στη συνάντηση του Μπέλφαστ, οι Έλληνες έφηβοι μετέβησαν με την υποστήριξη της Aegean Airlines, που καλύπτει όλες τις αεροπορικές μετακινήσεις των μελών της Ελληνικής Ομάδας Εφήβων Συμβούλων.