Προσωπικά εργαλεία

Ραδιοφωνικό μήνυμα "ΜΠΟΡΟΥΜΕ MAZI" από τη Λέσβο

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των φυλετικών διακρίσεων (21 Μάρτη) ο Συνήγορος του Παιδιού δημοσιοποιεί ραδιοφωνικό μήνυμα που δημιουργήθηκε από δύο ομάδες εφήβων στη Λέσβο, μίας ομάδας μαθητών του Πειραματικού Λυκείου Μυτιλήνης και μίας ομάδας ασυνόδευτων ανηλίκων που φιλοξενούνται στους ξενώνες των μη κυβερνητικών οργανώσεων ΜΕΤΑδραση και PRAKSIS.

Μπορούμε μαζί1

Δύο ομάδες εφήβων δούλεψαν στην αρχή ξεχωριστά με βάση 4 ερωτήματα. Στη συνέχεια επέλεξαν κάποιες απαντήσεις και εκπρόσωποι τους συναντήθηκαν και μαγνητοφώνησαν το μήνυμα. Ο Συνήγορος έθεσε υπό την αιγίδα του τη δράση αυτή για να προβληθεί ως καλή πρακτική της προσέγγισης και συνεργασίας ανάμεσα σε μαθητές του δημοσίου σχολείου και σε παιδιά πρόσφυγες - μετανάστες. Την ευθύνη της δράσης είχαν συντονιστές εκπαίδευσης προσφύγων, ενώ συνεργάστηκαν εκπαιδευτικοί των σχολείων και στελέχη των ξενώνων φιλοξενίας.

 

Ο Συνήγορος είχε επισκεφτεί πρόσφατα τη Λέσβο και συναντήθηκε με μαθητές - μαθήτριες σε σχολεία και με εφήβους που φιλοξενούνται σε διάφορους ξενώνες στο νησί. Στη συνέχεια έστειλε στο Υπουργείο Παιδείας τις παρατηρήσεις του, προτείνοντας τη νέα χρονιά να λειτουργήσουν περισσότερα τμήματα υποδοχής τόσο στα δημοτικά όσο και στα γυμνάσια - λύκεια για να μπορούν να φοιτούν τα παιδιά πρόσφυγες.