Προσωπικά εργαλεία

O Συνήγορος του Παιδιού στο Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου!

Μια ομάδα εφήβων του Συνηγόρου από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, η θεατρική ομάδα μαθητών του 1ου Λυκείου Ηλιούπολης και η ομάδα Grasshopper Youth, συναντήθηκαν διαδικτυακά και συνδιαμόρφωσαν ένα πρωτότυπο θεατρικό έργο! Το συλλογικό έργο «Συναντήσεις στις άκρες του ορίζοντα» παρουσιάστηκε από την ομάδα της Ηλιούπολης στο 5ο Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου με θέμα «Περιφέρεια: απομόνωση ή προοπτική;» (23-26 Απριλίου 2015, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών).

Στην παράσταση αποτυπώνονται τα βιώματα, τα δικαιώματα και οι προβληματισμοί των εφήβων στις μέρες μας, ιδίως εφήβων που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές ή που βιώνουν την απομόνωση με διάφορους τρόπους.

forum

Με τη συνεργασία εκπαιδευτικών, φορέων και οργανώσεων, ο Συνήγορος συγκρότησε μια ομάδα 16 μαθητών λυκείου από τους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Δωδεκανήσου, Ηρακλείου, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Κοζάνης, Κομοτηνής, Μαγνησίας, Ξάνθης, Ρεθύμνου και Φλώρινας.

omada efivon theatroΟι μαθητές ταξίδεψαν στην Αθήνα ώστε να παρακολουθήσουν την παράσταση που δημιουργήθηκε με τη συνδρομή τους, να γνωρίσουν από κοντά την ομάδα του 1ου Λυκείου Ηλιούπολης και να ανταλλάξουν ιδέες για πιθανές μελλοντικές δράσεις σε συνεργασία με τον Συνήγορο του Παιδιού.

Τα έξοδα αεροπορικής μετακίνησης των εφήβων και συνοδών τους από διάφορες περιοχές της χώρας κάλυψε με ευγενική προσφορά της η εταιρεία Aegean Airlines. Η διαμονή τους στην Αθήνα προσφέρθηκε δωρεάν από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Εφαρμόζοντας στην πράξη το δικαίωμα των παιδιών να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους και να συμμετέχουν ενεργά στις διαδικασίες που τα αφορούν, ο Συνήγορος βρίσκεται κοντά στα παιδιά και ακούει με προσοχή τη γνώμη τους. Στις πρωτοβουλίες του για και με τα παιδιά περιλαμβάνεται η λειτουργία Ομάδων Εφήβων Συμβούλων, με τους οποίους επικοινωνεί τακτικά και αξιοποιεί την οπτική τους κατά την υλοποίηση της αποστολής του.

Περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ:

logo-aegeanlogo-Stegi