Προσωπικά εργαλεία

Ο Συνήγορος του Παιδιού στο ραδιόφωνο με το Γυμνάσιο Βραχναίικων

Ο Συνήγορος του Παιδιού συζήτησε με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Βραχναίικων Πάτρας, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο σχολείο, και συνεργάστηκε μαζί τους για την προετοιμασία μιας ραδιοφωνικής εκπομπής.

Η συνέντευξη μεταδόθηκε στον διαδικτυακό σταθμό του Ευρωπαϊκού Σχολικού Ραδιοφώνου και είναι αναρτημένη, μαζί με άλλο υλικό εδώ: http://europeanschoolradio.eu/podcast 

Το Ευρωπαϊκό Σχολικό Ραδιόφωνο είναι μια διαδικτυακή κοινότητα στην οποία συμμετέχουν περισσότερες από 300 ραδιοφωνικές ομάδες μαθητών από όλη τη χώρα, που ελπίζει να συνδεθεί μελλοντικά και με ομάδες άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Δημιουργήθηκε από ομάδα εκπαιδευτικών με τη συνεργασία των μαθητών τους. Μπορείτε να ακούσετε ζωντανά τις εκπομπές του εδώ: http://europeanschoolradio.eu/player.phpeuropean school radio

Οι δύο εξαιρετικές ομάδες του Γυμνασίου Βραχναίικων, η ραδιοφωνική ομάδα (Radio Viral) και το 15μελές συμβούλιο του σχολείου, μας δείχνουν ότι τα δικαιώματα του παιδιού μπορούν να προωθούνται και μέσα από τη δημιουργική, ελεύθερη έκφραση και συμμετοχή των μαθητών σε ένα ζωντανό και ενδιαφέρον σχολείο, με προγράμματα και δράσεις που ενθουσιάζουν τους μαθητές, όπως είναι το μαθητικό ραδιόφωνο! Μαθητές και εκπαιδευτικοί που επικοινωνούν, δουλεύουν ομαδικά, και με τη στήριξη και των γονέων, αλλάζουν το κλίμα της σχολικής κοινότητας!

Ημερίδα european school radioΤο παράδειγμα αυτού του σχολείου ανέφερε ο κ. Μόσχος στην ομιλία του στην ημερίδα “Καλλιεργώντας το δικαίωμα των μαθητών στην ελευθερία του λόγου μέσω του Μαθητικού Διαδικτυακού Ραδιοφώνου” (5.12.2015, Αθήνα), στην οποία συμμετείχαν πάνω από 300 εκπαιδευτικοί που κάνουν ραδιόφωνο με τους μαθητές τους και την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ: www.europeanschoolradio.eu/blog/livestreamingseminar1/ (ομιλία κ. Μόσχου: 54.00 - 1.05.55)

> Δείτε παλαιότερη συνέντευξη του Συνηγόρου του Παιδιού σε μαθητική ραδιοφωνική εκπομπή εδώ