Προσωπικά εργαλεία

Νέα Ομάδα Εφήβων Συμβούλων του Συνηγόρου

Ξεκίνησε τις εργασίες της στις 27 Μαρτίου 2017 η νέα Ομάδα Εφήβων Συμβούλων του Συνηγόρου του Παιδιού, η οποία αποτελείται από 16 κορίτσια και αγόρια από διάφορα σχολεία της Αττικής. Η Ομάδα θα συναντιέται τακτικά, συμμετέχοντας στη δράση του Ευρωπαϊκού Δικτύου Συνηγόρων του Παιδιού με τίτλο "The Road to RIO (Respect, Information, Opinion): Σεβασμός, Ενημέρωση, Γνώμη. Συζητάμε για την ταυτότητα και τις διαπροσωπικές μας σχέσεις".

Οι έφηβοι σύμβουλοι του Συνηγόρου εκφράζουν τη γνώμη τους και συζητούν θέματα που αφορούν τα δικαιώματα των παιδιών. Έτσι, ο Συνήγορος αποκτά άμεση εικόνα για το πώς εφαρμόζονται τα δικαιώματα στην καθημερινή ζωή των παιδιών και αξιοποιεί τις απόψεις τους στον σχεδιασμό της δράσης του και στις προτάσεις του προς την Πολιτεία!

Στόχος της Ομάδας είναι να ετοιμάσει, μέσα από συζητήσεις, δημιουργικές δραστηριότητες και συνεργασία των εφήβων, ένα κείμενο προτάσεων για την διασφάλιση του σεβασμού της προσωπικότητας, της σωστής ενημέρωσης και της άσκησης του δικαιώματος έκφρασης γνώμης των εφήβων για θέματα που σχετίζονται με την ταυτότητα και τις διαπροσωπικές τους σχέσεις. 

RIO 1

Το κείμενο αυτό θα παρουσιαστεί από εκπροσώπους της Ομάδας σε συνάντηση που θα γίνει στη Γαλλία, όπου θα γίνει και η σύνθεση κειμένων που θα έχουν δημιουργηθεί από 11 αντίστοιχες Ομάδες Εφήβων σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

RIO 3

Στην πρώτη συνάντηση της νέας Ομάδας πήραν μέρος και μέλη της περσινής Ομάδας και μίλησαν για την εμπειρία τους ως έφηβοι σύμβουλοι και τη δράση στην οποία συμμετείχαν.

RIO 2

Διαβάστε περισσότερα για τις Ομάδες Εφήβων Συμβούλων του Συνηγόρου από το 2009 έως σήμερα εδώ!

 

 

RIO 4