Προσωπικά εργαλεία

Καλοκαιρινή συνάντηση της Ομάδας Εφήβων Συμβούλων

Στην κατασκήνωση πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ στη Μαλακάσα έγινε στις 4-5 Ιουλίου η δεύτερη φετινή συνάντηση της Ομάδας Εφήβων Συμβούλων, στην οποία συμμετέχουν 20 έφηβοι από διάφορες περιοχές της χώρας.

Καλοκαιρινή συνάντηση της Ομάδας Εφήβων Συμβούλων

2η συνάντηση της νέας Ομάδας Εφήβων Συμβούλων, 4-5.7.2011. Φωτογραφία του Γιάννη Μπαρδόπουλου.

Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκαν η έκφραση των απόψεων των εφήβων για τα δικαιώματα του παιδιού στο διαδίκτυο, οι επιπτώσεις της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης στη ζωή των παιδιών και οι προτάσεις των εφήβων συμβούλων των  Συνηγόρων του Παιδιού στην Ευρώπη, σχετικά με σημαντικά ζητήματα που επηρεάζουν τη ζωή τους, στην εκπαίδευση, την υγεία, το διαδίκτυο και την προστασία από διάφορες μορφές βίας. Δείτε το πρόγραμμα της συνάντησης εδώ.

Οι συζητήσεις του Συνηγόρου του Παιδιού με του εφήβους συμβούλους του και η ανταλλαγή απόψεων συνεχίζονται μέσω του κλειστού ηλεκτρονικού φόρουμ της ανεξάρτητης αρχής.

Σε μια κρίσιμη περίοδο για την Ελληνική κοινωνία, η λειτουργία της Ομάδας Εφήβων Συμβούλων επιτρέπει στο Συνήγορο του Πολίτη να διαμορφώνει με τη συνδρομή τους προτάσεις και πρακτικές για την προάσπιση και προαγωγή των δικαιωμάτων των παιδιών.

O Συνήγορος του Πολίτη ευχαριστεί θερμά την Aegean Airlines που προσφέρει δωρεάν εισιτήρια για τη μετακίνηση των εφήβων μελών της Ομάδας και συνοδών τους, το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, που παραχώρησε τις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης και προσέφερε φιλοξενία και σίτιση στους εφήβους και την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών που προσέφερε τη φιλοξενία ορισμένων συνοδών σε ξενοδοχεία της πόλης.