Προσωπικά εργαλεία

Επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης Ρεθύμνου

Ο Συνήγορος του Παιδιού επισκέφτηκε στις 9.6.2017 το Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης Ρεθύμνου, όπου συνάντησε τα παιδιά και παρακολούθησε τη γενική συνέλευση μαθητών του σχολείου.

Στο σχολείο αυτό εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια η πρακτική της γενικής συνέλευσης των μαθητών του σχολείου που συζητούν και αποφασίζουν στο τέλος κάθε βδομάδας για θέματα της σχολικής ζωής, κάνοντας πράξη το άρθρο 12 της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού (δικαίωμα των παιδιών να εκφράζουν τη γνώμη τους για θέματα που τα αφορούν). Αργυρούπολη

Συζητώντας με τα παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων, ο Συνήγορος άκουσε τις εμπειρίες και τις απόψεις τους για το δημοκρατικό σχολείο και ενημερώθηκε για τις δράσεις τους για να κάνουν την καθημερινότητά τους πιο όμορφη, συμμετέχοντας στην ανάληψη ευθυνών και συζητώντας για όλα τα θέματα που τα αφορούν ή τα προβληματίζουν. Βλέποντας το σχολείο σαν μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα "περιπέτεια" στη ζωή τους, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά μία μαθήτρια. 

πίνακας

 robot3Ο Συνήγορος του Παιδιού πιστεύει είναι πολύ σημαντικές οι συλλογικές διαδικασίες επικοινωνίας και συνεργασίας στις τάξεις και στα σχολεία, με τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών, και με την υποστήριξη των γονέων.

Δείτε εδώ:

Bίντεο των μαθητών Ε'-ΣΤ' τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αργυρούπολης Ρεθύμνου με θέμα "Δημοκρατία στα Σχολεία".

δημοτικό σχολείο αργυρούπολης ρεθύμνου