Προσωπικά εργαλεία

«Αν ήσουν εσύ στη θέση του Αζίζ…»

Αν είσαι μαθητής νηπιαγωγείου, Ε΄και Στ΄τάξης Δημοτικού, Γ’ Τάξης Γυμνασίου, Α’ Τάξης Λυκείου ή ασυνόδευτο παιδί πρόσφυγας, πάρε μέρος στον 20ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα τα παιδιά πρόσφυγες! Μπες στη θέση του Αζίζ και στείλε τη συμμετοχή σου στην Ύπατη Αρμοστεία μέχρι και τις 5 Ιουνίου!

Ο Αζίζ είναι ένα από τα εκατομμύρια παιδιά πρόσφυγες στον κόσμο. Παιδιά χωρίς πατρίδα, χωρίς ιθαγένεια, χωρίς οικογένεια ή που βρίσκονται εκτοπισμένα μέσα στην ίδια τους τη χώρα. Πολλά από αυτά περνούν όλη την παιδική τους ηλικία μακριά από το σπίτι τους, εκτεθειμένα σε παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σε διάφορες μορφές κακοποίησης ή εκμετάλλευσης. Μπορούμε να μπούμε στη θέση αυτών των παιδιών; Μπορούμε να φανταστούμε πώς θα ήταν η ζωή μας μακριά από την πατρίδα;

Στον Διαγωνισμό έχουν δικαίωμα συμμετοχής μαθητές:
  • νηπιαγωγείου με ζωγραφική ή αφίσα,
  • Ε΄και Στ΄τάξης Δημοτικού με γραπτό κείμενο, βίντεο, ζωγραφική, αφίσα
  • Γ’ Τάξης Γυμνασίου και Α’ Τάξης Λυκείου με γραπτό κείμενο, ιστολόγιο (blog) και βίντεο.   

Οι συμμετοχές αποστέλλονται στα γραφεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Ταγιαπιέρα 12, Αθήνα) μέχρι και τις 5 Ιουνίου.

Τον διαγωνισμό διοργανώνουν το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και την Επιτροπή Ευαισθητοποίησης των Νέων, στην οποία συμμετέχει και ο Συνήγορος του Παιδιού.

Τις συμμετοχές των μαθητών θα αξιολογήσει ειδική Επιτροπή. Στους βραβευθέντες θα αποσταλούν αναμνηστικά δώρα από την Ύπατη Αρμοστεία, ενώ τα έργα τους θα προβληθούν στην ιστοσελίδα της www.unhcr.gr και στην ιστοσελίδα του Συνηγόρου του Παιδιού www.0-18.gr.

Δείτε: