Προσωπικά εργαλεία

H Ομάδα Εφήβων Συμβούλων απέναντι στην κρίση

Με θέματα που σχετίζονται με τη σύγχρονη κοινωνική και οικονομική κρίση ασχολήθηκε στη συνάντησή της στις 10 και 11 Δεκεμβρίου στην Αθήνα η Ομάδα Εφήβων Συμβούλων του Συνηγόρου του Παιδιού.

H Ομάδα Εφήβων Συμβούλων απέναντι στην κρίση

Με τους συντελεστές της παράστασης "Στην οθόνη φως"

Κατά τη διάρκεια των δύο ημερών οι έφηβοι σύμβουλοι συμμετείχαν σε συζητήσεις και εργαστήρια με στόχο να στηρίξουν τις προσπάθειες του Συνηγόρου για: 

  • να γίνει ευρύτερα γνωστός ανάμεσα στα παιδιά και τους εφήβους, να δέχεται αιτήματά τους και να τους δίνει πληροφορίες για σημαντικά προβλήματα που τους απασχολούν, μέσω του ιστοχώρου του www.0-18.gr 
  • να διερευνήσει με τη συνδρομή των εφήβων θέματα σχετικά με την προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού στις σημερινές συνθήκες κρίσης
  • να διαδώσει μηνύματα για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου
  • να δημιουργήσει αφίσες με συνθήματα σχετικά με το σεβασμό, τη διεκδίκηση και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών.

Στο πλαίσιο της συνάντησης και με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού (11 Δεκεμβρίου), η Ομάδα παρακολούθησε την παράσταση εφηβικού θεάτρου «Στην οθόνη φως» του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη, σε σκηνοθεσία Σοφίας Βγενοπούλου, στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών και στη συνέχεια συμμετείχε σε συζήτηση με τους συντελεστές της.

Η παράσταση προσεγγίζει πολύπλευρα ζητήματα της εφηβείας, με έμφαση στην ιδιωτική ζωή, τα οποία απασχολούν ιδιαίτερα γονείς, εκπαιδευτικούς και εφήβους στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα. 

Τη μετακίνηση των εφήβων και των συνοδών τους από άλλες περιοχές της χώρας υποστηρίζει η Aegean Airlines και τη διαμονή τους η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών και ειδικότερα σε αυτή τη συνάντηση ο Όμιλος Airotel και το ξενοδοχείο «Alexandros».

Δείτε όλο το πρόγραμμα της συνάντησης εδώ.