Προσωπικά εργαλεία

Κείμενα - Δελτία Τύπου

Εδώ μπορείτε να βρείτε δελτία τύπου, πορίσματα, εκθέσεις, άρθρα και άλλα κείμενά μας με χρονολογική σειρά (από το πιο πρόσφατα στα παλαιότερα). Μπορείτε επίσης να τα δείτε ανά θεματική κατηγορία.

Ημερίδα για την ψυχική υγεία του παιδιού και του εφήβου

06/02/2009

Στις 5.2.2009 ο Συνήγορος του Πολίτη διοργάνωσε Ημερίδα με θέμα: «Παιδί με προβλήματα Ψυχικής Υγείας: το δικαίωμα στην ψυχοκοινωνική αποκατάσταση», με μεγάλη συμμετοχή επαγγελματιών και εκπροσώπων φορέων που ασχολούνται με την ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων.

Περισσότερα…

Πρώτη συνάντηση της Ομάδας Εφήβων Συμβούλων

Πρώτη συνάντηση της Ομάδας Εφήβων Συμβούλων
11/01/2009

Με διάθεση για διάλογο, κέφι και ενθουσιασμό έγινε η πρώτη συνάντηση της Ομάδας Εφήβων Συμβούλων του Συνηγόρου του Παιδιού στις 10 και 11 Ιανουαρίου 2009 στην Αθήνα.

Περισσότερα…

O Συνήγορος για τη δωρεάν διανομή των ξενόγλωσσων βιβλίων στο Λύκειo

24/12/2008

Ο Συνήγορος του Παιδιού απευθύνθηκε στο Υπουργείο Παιδείας υποστηρίζοντας ότι η δωρεάν παιδεία αφορά και την παροχή των στοιχειωδώς απαραίτητων διδακτικών μέσων.

Περισσότερα…

Επιλέχτηκε η πρώτη Ομάδα Εφήβων Συμβούλων του Συνηγόρου του Παιδιού

Επιλέχτηκε η πρώτη Ομάδα Εφήβων Συμβούλων του Συνηγόρου του Παιδιού
18/12/2008

Στις 11 Δεκεμβρίου 2008 έγινε στα γραφεία μας, παρουσία εκπροσώπου του Υπουργείου Παιδείας, η κλήρωση των μελών που θα συμμετέχουν στην Ομάδα Εφήβων Συμβούλων του Συνηγόρου του Παιδιού.

Περισσότερα…

«Ας μη χάσουμε και αυτή την ευκαιρία»

11/12/2008

Ο Βοηθός Συνήγορος για τα Δικαιώματα του Παιδιού κ. Γιώργος Μόσχος μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό για την αναταραχή που προκλήθηκε πρόσφατα μετά τη δολοφονία του ανηλίκου μαθητή.

Περισσότερα…

Ο Συνήγορος του Πολίτη για το μάθημα των Θρησκευτικών

16/11/2008

Ο Συνήγορος του Πολίτη απέστειλε επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας και εξέδωσε Δελτίο Τύπου σχετικά με την απαλλαγή μαθητών από το μάθημα των Θρησκευτικών.

Περισσότερα…

Δελτίο Τύπου για τις Φυλακές Ανηλίκων

12/11/2008

Με αφορμή την ένταση που επικρατεί στις φυλακές ο Συνήγορος του Παιδιού αναφέρει σε Δελτίο Τύπου ότι οι χώροι στους οποίους κρατούνται παιδιά στην χώρα μας δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ούτε εκπληρώνουν τους σκοπούς της σωφρονιστικής μεταχείρισης των ανηλίκων.

Περισσότερα…

Πρωτοβουλία Συνηγόρου του Παιδιού για τα ίντερνετ καφέ

30/10/2008

Ο Συνήγορος του Παιδιού ξεκίνησε δημόσια συζήτηση για την προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού στα ίντερνετ καφέ γιατί διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει ειδική νομοθεσία για αυτό το θέμα.

Περισσότερα…

Σοβαρά προβλήματα σε μονάδες ψυχικής υγείας για παιδιά και εφήβους

10/10/2008

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, ο Συνήγορος του Παιδιού εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τα σοβαρά προβλήματα και τις ελλείψεις που υπάρχουν στις υπηρεσίες ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων.

Περισσότερα…

Ο Συνήγορος του Παιδιού πιο κοντά στα παιδιά και στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που εργάζονται μαζί τους

08/10/2008

Ο Συνήγορος του Παιδιού συγκροτεί 20μελή Ομάδα Εφήβων Συμβούλων για να συζητά μαζί τους θέματα που τους αφορούν. Επίσης διοργανώνει συνάντηση με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που ασχολούνται με τα παιδιά με στόχο τη δημιουργία Δικτύου που θα στέλνει στην Πολιτεία παρατηρήσεις και προτάσεις για την κατάσταση των δικαιωμάτων του παιδιού στην Ελλάδα.

Περισσότερα…

Ενέργειες Εγγράφων