Προσωπικά εργαλεία

4η συνάντηση Ομάδας Εφήβων Συμβούλων

Η Ομάδα συναντήθηκε για 4η φορά στην Αθήνα (28-29 Απριλίου 2012) και συζήτησε τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήγαγε με θέμα τις συνέπειες της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης στη ζωή των μαθητών, τα δικαιώματα των παιδιών που διαμένουν σε ιδρύματα παιδικής προστασίας και την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας.

4η συνάντηση Ομάδας Εφήβων Συμβούλων

Συζήτηση στο Χατζηκυριάκειο

Δείτε τα αποτελέσματα της έρευνας των εφήβων συμβούλων για την κρίση εδώ!

Τα μέλη της Ομάδας συγκέντρωσαν τις απόψεις μαθητών των σχολείων τους, με βάση ερωτηματολόγιο που διαμόρφωσαν με τη συμβολή των επιστημόνων του Συνηγόρου κατά την 3η τους συνάντηση. Συνολικά συνέλεξαν 1211 απαντήσεις από μαθητές 22 σχολείων σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Η Ομάδα συζήτησε επίσης για τα δικαιώματα των παιδιών που διαμένουν σε ιδρύματα παιδικής προστασίας και επισκέφθηκε το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας, στο οποίο διαμένει ένα μέλος της Ομάδας. Η συνάντηση με τα παιδιά του ιδρύματος, η ξενάγηση στους χώρους διαβίωσής τους, το κοινό φαγητό και παιχνίδι, ήταν αφορμή για πρωτόγνωρα συναισθήματα και πολλές σκέψεις που ανταλλάχτηκαν στη συνέχεια.

Συζητήθηκε επίσης το θέμα της πρόληψης και αντιμετώπισης της σχολικής βίας, με αφορμή τη διεξαγωγή βιωματικού εργαστηρίου. Οι απόψεις και οι προτάσεις των εφήβων συμπληρώνουν και ενισχύουν όσα έχει ήδη προτείνει για αυτό το θέμα ο Συνήγορος στο το Υπουργείο Παιδείας.

Τη συνάντηση υποστήριξαν το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα, η Aegean Airlines (δωρεάν μετακίνηση εφήβων συμβούλων και συνοδών τους από άλλες περιοχές της χώρας) και η Ένωση Ξενοδόχων Αθήνας (δωρεάν φιλοξενία τους σε ξενοδοχεία της πόλης).

Πρόγραμμα συνάντησης

Δελτίο Τύπου