Προσωπικά εργαλεία

Υπάρχουμε μαζί!

Αυτό είναι το θέμα του φετινού Πανελλήνιου Διαγωνισμού Μαθητικής Δημιουργίας που διοργανώνει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση στο προσφυγικό ζήτημα. Οι μαθητές και μαθήτριες νηπιαγωγείου, Δ’, Ε’ και ΣΤ ́ τάξης δημοτικού, Γ' γυμνασίου, Α' λυκείου και τα παιδιά πρόσφυγες, μπορούν να στείλουν τη συμμετοχή τους μέχρι τις 31 Γενάρη 2018!

Υπάρχουμε μαζί!

12ο Νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας Μαγνησίας (Διάκριση, Μαθητικός Διαγωνισμός 2015)

Μαζί στο σχολείο, στη γειτονιά, μαζί στις νέες εμπειρίες που θα φέρει η νέα ζωή. Όλοι μαζί διεκδικούμε ένα μέλλον με περισσότερη ασφάλεια, που θα δίνει χώρο στις ιδέες, τα ταλέντα, τις δεξιότητες του καθενός. Όσα πιστεύουμε, όσα αγαπάμε, όσα επιθυμούμε και ονειρευόμαστε μπορεί και να μην είναι τελικά τόσο διαφορετικά μεταξύ τους.

Στον Διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν μαθητές:

  • της ΣΤ ́ δημοτικού, ατομικά με γραπτό κείμενο ή σε ομάδες μέχρι 5 παιδιά με δημιουργία ιστορίας σε μορφή κόμικ
  • της Ε ́ δημοτικού, ατομικά με γραπτό κείμενο ή ομαδικά με κολλάζ σε χαρτί ή άλλο υλικό
  • της Δ’ δημοτικού, ατομικά ή σε ομάδες μέχρι 5 άτομα με ζωγραφική σε χαρτί ή άλλο υλικό
  • νηπιαγωγείου, σε ομάδες μέχρι 5 παιδιά με ζωγραφική ή κολλάζ σε χαρτί ή άλλο υλικό
  • Α’ Λυκείου, ατομικά με δημιουργική γραφή ή ομαδικά με βίντεο
  • Γ’ Γυμνασίου, ατομικά με φωτογραφία ή ομαδικά με δημιουργία αφίσαςβραβειο υπατη 2015

Τι σημαίνει η φράση «Υπάρχουμε μαζί»; Στο πλαίσιο ομάδων, κοινοτήτων και κοινωνιών, που είναι πολυπολιτισμικές και όπου συνυπάρχουν άνθρωποι με διαφορετικές εμπειρίες, γλώσσες και χώρες καταγωγής, αλλά και με κοινές βασικές ανάγκες και ανθρώπινα δικαιώματα;

Τον διαγωνισμό διοργανώνουν το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ευαισθητοποίησης των Νέων, στην οποία συμμετέχει και ο Συνήγορος του Παιδιού.

βραβειο υπατη2 2015Διαβάστε περισσότερα εδώ:

Δείτε τα βραβευμένα έργα των προηγούμενων ετών και περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Ύπατης Αρμοστείας: http://www.unhcr.gr/ekpaideysi/mathitikoi-diagonismoi.html

Από το 2015 και μετά πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι, στη μεγάλη πλειοψηφία τους διαφεύγοντας από τον πόλεμο και τις διώξεις στη χώρα καταγωγής τους, διέσχισαν το Αιγαίο αναζητώντας ασφάλεια στην Ευρώπη. Από αυτό το πρόσφατο προσφυγικό ρεύμα, βρίσκονται πλέον στη χώρα περίπου 45.000 άνθρωποι. Άνθρωποι που προσπαθούν να δουν το μέλλον τους με αισιοδοξία και να κάνουν μια νέα αρχή με τις οικογένειές τους, είτε σε κάποια άλλη χώρα της Ευρώπης, όπου περιμένουν να μεταβούν, είτε στη χώρα μας.