Προσωπικά εργαλεία

Το δικαίωμα των παιδιών στην αντίρρηση

Την Τρίτη 13.10.2015 ο Βοηθός Συνήγορος για τα Δικαιώματα του Παιδιού συζήτησε με μαθητές - μαθήτριες γυμνασίων και ενήλικες με θέμα "Το δικαίωμα των παιδιών στην αντίρρηση", στο πλαίσιο των εκδηλώσεων με τίτλο "H Λοξή Τάξη στο Υπαίθριο Σχολείο της Κοινότητας" που διοργανώνουν η Παιδαγωγική Ομάδα "το Σκασιαρχείο" και η Περιφέρεια Αττικής στο Πεδίο του Άρεως στην Αθήνα.

Οι εκδηλώσεις οργανώνονται στο διάστημα 12-18 Οκτωβρίου 2015 με αφορμή την παρουσίαση του έργου του Ζάφου Ξαγοράρη "Λοξή Τάξη", στο πλαίσιο ενός υπαίθριου σχολείου της κοινότητας που δημιουργείται στο Πεδίο του Άρεως.

Η Παιδαγωγική Ομάδα "Το Σκασιαρχείο" που έχει την πρωτοβουλία των εκδηλώσεων εμπνέεται από το έργο του διακεκριμένου Γάλλου παιδαγωγού Celestin Freinet (1896-1996), μέσα από την ματιά της αποσχολειοποίησης [deschooling], της υπαίθριας διδασκαλίας και την οπτική των δύσκολων ιστορικών στιγμών της ελληνικής κρίσης.

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Το σημείο συνάντησης είναι ο χώρος έκθεσης της "Λοξής Τάξης" (πρώην Θέατρο Αλίκη) και η είσοδος είναι από το Άγαλμα της Αθηνάς.