Προσωπικά εργαλεία

Συνέδριο για τα παιδιά που μετακινούνται στην Ευρώπη

Ο Βοηθός Συνήγορος για τα Δικαιώματα του Παιδιού Γιώργος Μόσχος συμμετείχε στο διεθνές συνέδριο «Προστασία και μέλλον των παιδιών που μετακινούνται: μια πρόκληση για την Ευρώπη», που διοργανώθηκε από τον Συνήγορο του Πολίτη της Γαλλίας, το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Συνηγόρων του Παιδιού, στο Παρίσι στις 28 Ιουνίου 2016.

Η τρέχουσα κατάσταση χιλιάδων παιδιών που μετακινούνται στην Ευρώπη, οι πρακτικές υποδοχής και προστασίας των παιδιών, η κράτηση, ο χωρισμός από την οικογένεια, τα συστήματα επιτροπείας, η οικογενειακή επανένωση και η μετεγκατάσταση ήταν μερικά από τα θέματα επεξεργασίας της συνάντησης.  Ο κ. Μόσχος συμμετείχε στο στρογγυλό τραπέζι «Διασφάλιση άμεσης προστασίας για τα παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες».

Στο συνέδριο πήραν μέρος εκπρόσωποι της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, της UNICEF, του FRA, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Συμβουλίου της Ευρώπης, του ΔΙεθνούς Ερυθρού Σταυρού, της EASO, μη κυβερνητικών οργανώσεων καθώς και Ευρωπαίοι Συνήγοροι του Παιδιού.

Δείτε περισσότερα:

  • "Άρθρο 6": βίντεο με μαρτυρίες παιδιών και νέων προσφύγων και μεταναστών (μέρος Ι, μέρος ΙΙ)