Προσωπικά εργαλεία

Συνάντηση με ομάδα παιδιών στη Σπάρτη

Την 1η Ιούνη 2012, ο Συνήγορος του Παιδιού πραγματοποίησε επίσκεψη στη Σπάρτη και συνάντηση με ομάδα παιδιών που συμμετέχουν σε πρόγραμμα πολιτιστικών και μορφωτικών δραστηριοτήτων της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων.


Η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων της Σπάρτης, σε συνεργασία με τους φορείς ΕΠΑΝΟΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΣΙΣ έχει συγκροτήσει μια ομάδα παιδιών ηλικίας 10-15 χρόνων που βρίσκονται τακτικά, συζητούν, δημιουργούν, παίζουν και επισκέπτονται χώρους πολιτισμού. Το πρόγραμμα έχει σκοπό να συμβάλλει στο ξεπέρασμα των προκαταλήψεων και των διακρίσεων σε βάρος των παιδιών μεταναστών και την στήριξη της κοινωνικής τους συμμετοχής.

Ο Βοηθός Συνήγορος για τα Δικαιώματα του Παιδιού κ. Γ. Μόσχος, στη συνάντησή του με τα παιδιά, είχε την ευκαιρία να τους μιλήσει για τα δικαιώματα του παιδιού, να απαντήσεις σε ερωτήσεις τους, αλλά και να παίξει μαζί τους παιχνίδια που έκαναν πιο ζωντανή και κατανοητή την έννοια των δικαιωμάτων και της υπεράσπισής τους.

Κατά την επίσκεψή του στη Σπάρτη, ο κ. Μόσχος επισκέφτηκε και το Ίδρυμα Περίθαλψης Χρονίως Πασχόντων "Άγιος Παντελεήμων" της Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης, στο οποίο συνάντησε και συνομίλησε με ανήλικους περιθαλπόμενους.