Προσωπικά εργαλεία

Συναντήσεις με παιδιά στην Πάρο και την Αντίπαρο

Ο Βοηθός Συνήγορος για τα Δικαιώματα του Παιδιού επισκέφτηκε την Πάρο και την Αντίπαρο στις 4-6 Μάρτη 2017 και εκεί συζήτησε με παιδιά και γονείς και παρακολούθησε αθλητικά δρώμενα. Η επίσκεψη διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Κυκλάδων «Θησέας» και είχε ως κεντρική θεματική "O αθλητισμός δικαίωμα των παιδιών και των εφήβων".

Πάρος1

Στη διάρκεια του διημέρου διοργανώθηκαν επιδείξεις από διάφορες αθλητικές ομάδες στις οποίες συμμετέχουν παιδιά και έφηβοι (ποδοσφαίρου, βόλεϊ, ιστιοπλοΐας, πολεμικών τεχνών, σύγχρονου χορού). Ο Συνήγορος συζήτησε με τα παιδιά σχετικά με τα δικαιώματά τους και συγκέντρωσε ιδέες και προτάσεις τους προς τους γονείς.

Πάρος3

Σε ξεχωριστή συνάντηση με γονείς, ο Συνήγορος κουβέντιασε μαζί τους για τις δεσμεύσεις που χρειάζεται να έχουν απέναντι στα παιδιά τους, ώστε αυτά να χαίρονται τη συμμετοχή τους σε αθλητικές δραστηριότητες, χωρίς υπερβολές, βία και επιθετικότητα και ασκούμενα στις ευθύνες και τον αλληλοσεβασμό.

Antiparos

 Το Σάββατο ο Συνήγορος συμμετείχε σε συνάντηση εφήβων που διοργανώθηκε στην Αντίπαρο, και συζήτησε με τα παιδιά τις ιδέες τους για τη διαμόρφωση δημόσιων χώρων συνάντησης και ψυχαγωγίας για εφήβους και τα σχέδιά τους για το πώς μπορούν να απευθύνουν τις προτάσεις τους στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Επίσκεψη πραγματοποιήθηκε και στο Δημοτικό Σχολείο Αγκαιριάς, όπου ο Συνήγορος συναντήθηκε με μαθητές και μαθήτριες Ε' Δημοτικού και κουβέντιασε μαζί τους ιδέες για το πώς θα μπορούσαν τα δικαιώματα του παιδιού να γίνουν περισσότερο γνωστά και να βρεθούν τρόποι για να αποφεύγεται η βία και να λύνονται ειρηνικά οι διαφορές στις οικογένειες και στις παρέες.