Προσωπικά εργαλεία

Συναντήσεις με μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς στην Ξάνθη

Στις 8.3.2010 ο Βοηθός Συνήγορος κ. Γ. Μόσχος βρέθηκε κοντά σε μαθητές σχολείων του νομού Ξάνθης και συζήτησε μαζί τους, ενώ την ίδια μέρα ήταν ομιλητής σε εκδήλωση για εκπαιδευτικούς και γονείς.

Το πρωί ο Συνήγορος του Παιδιού συναντήθηκε με μαθητές της Γ τάξης του Γυμνασίου στο Νέο Όλβιο Ξάνθης, η πλειονότητα των οποίων είναι μουσουλμάνοι. Συζητήθηκαν απόψεις και εμπειρίες σχετικά με την εφαρμογή των δικαιωμάτων του παιδιού και ιδιαίτερα σχετικά με την σχολική φοίτηση, την ποιότητα και το περιεχόμενο της εκπαίδευσης, την ψυχαγωγία, την παιδική εργασία, τη βία στην οικογένεια και τη βία μεταξύ εφήβων, την ισότητα και τις διακρίσεις, την επίλυση συγκρούσεων κ.ά.

Ακολούθως ο κ. Μόσχος συναντήθηκε από κοινού με 3 τμήματα μαθητών (Λυκείου Αβδήρων, 1ου και 2ου Λυκείου Ξάνθης) που είχαν συμμετάσχει σε προγράμματα Αγωγής Υγείας. Τα παιδιά παρουσίασαν με εξαιρετική ζωντάνια προιόντα της δουλειάς τους και στην συνέχεια κουβέντιασαν με τον Βοηθό Συνήγορο για διάφορα θέματα που τους είχαν απασχολήσει και ιδιαίτερα σχετικά με την προστασία από τη βία, τον ρατσισμό και την  επίλυση συγκρούσεων.

Το απόγευμα ο κ. Μόσχος ήταν ομιλητής σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Γραφείο Αγωγής Υγείας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, για εκπαιδευτικούς και γονείς, με θέμα "Βία στο σχολικό περιβάλλον. Ο σχολικός εκφοβισμός. Αίτια - πρόληψη".

Σχετικό είναι το άρθρο στον τοπικό τύπο.