Προσωπικά εργαλεία

Συναντήσεις και σεμινάριο για τη σχολική διαμεσολάβηση στο Ηράκλειο Κρήτης

Στις 30.11. και 1.12.12 ο Βοηθός Συνήγορος για τα Δικαιώματα του Παιδιού επισκέφτηκε το Ηράκλειο Κρήτης προσκεκλημένος από την τοπική ΕΛΜΕ για να συμμετέχει σε σεμινάριο εκπαιδευτικών για τη σχολική διαμεσολάβηση.

Ημερίδα διαμεσολάβση Ηράκλειο 30.11.2012Αρχικά, ο κ. Μόσχος και η ειδική επιστήμoνας Μ. Παπαδημητρίου επισκέφτηκαν το Γυμνάσιο Νέας Αλικαρνασσού, όπου συζήτησαν με μαθητές της Γ' Γυμνασίου, μέλη του 15μελούς συμβουλίου μαθητών και τη νεοσύστατη ομάδα "Έμπιστων Διαμεσολαβητών". Στη συνέχεια συνάντησαν τα μέλη του συλλόγου διδασκόντων και αντάλλαξαν απόψεις για τις σύγχρονες προκλήσεις και ζητήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο.

Αφίσα ημερίδας Ηράκλειο 30.11.2012Το απόγευμα της ίδιας ημέρας συμμετείχαν σε ημερίδα που διοργανώθηκε στην αίθουσα της Αποκεντρωμένης Αυτοδιοίκησης με θέμα την πρόληψη και αντιμετώπιση της σύγχρονης βίας στο σχολείο και τις δυνατότητες που προσφέρει η σχολική διαμεσολάβηση. Την επόμενη μέρα έγιναν βιωματικά εργαστήρια και συζήτηση για τα βήματα που μπορούν να ακολουθήσουν οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι επέδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για συνέχιση της επιμόρφωσής τους, με την υποστήριξη του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων. 

Αναλυτικότερες πληροφορίες για το σεμινάριο υπάρχουν στην ιστοσελίδα της ΕΛΜΕ Ηρακλείου.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων Ηρακλείου, με το οποίο ο Συνήγορος του Παιδιού έχει πολύχρονη συνεργασία, και έγιναν συναντήσεις με φιλοξενούμενα παιδιά και μέλη της διοίκησης του ιδρύματος.