Προσωπικά εργαλεία

Ημερίδα στην Καλαμάτα "Το Δικαίωμα να είσαι Παιδί"

Τη Δευτέρα 16 Δεκέμβρη 2013 ο Βοηθός Συνήγορος για τα Δικαιώματα του Παιδιού επισκέφτηκε την Καλαμάτα, προσκεκλημένος των Παιδικών Χωριών SOS και της Ένωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων.

Το πρωί ο κ. Μόσχος συναντήθηκε με μαθητές του 3ου Γυμνασίου Καλαμάτας και συζήτησε μαζί τους σχετικά με το πως κατανοούν τα δικαιώματα των παιδιών και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους. 

Το μεσημέρι, διοργανώθηκε συνάντηση στο Δημαρχείο με εκπροσώπους των μελών του Δικτύου Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας Καλαμάτας, στην οποία συζητήθηκαν ιδίως οι δράσεις των φορέων για την αντιμετώπιση της κρίσης και την υποστήριξη των αδυνάτων. Τέθηκαν επίσης τα ζητήματα της υποστελέχωσης των κοινωνικών υπηρεσιών και των προβλημάτων που γεννώνται από αυτήν.

Καλαμάτα 2013

Το απόγευμα διοργανώθηκε εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, με θέμα "Το Δικαίωμα να είσαι Παιδί", στο οποίο παρουσιάστηκαν οι διαπιστώσεις του Συνηγόρου σχετικά με το πως η κρίση επηρεάζει τα παιδιά. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον στοιχείο της εκδήλωσης ήταν η συμμετοχή των παιδιών, με απαγγελίες και τραγούδια μαθητών του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, αλλά και μαρτυρίες των εφήβων εθελοντών των Παιδικών Χωριών SOS, σε μια παρέμβαση που είχε τίτλο "Γιατί Όχι;"

Δείτε ολόκληρη την εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο εδώ.