Προσωπικά εργαλεία

Επίσκεψη στη Δράμα και την Ξάνθη

Στις 9 και 10.3.2014 κλιμάκιο του Συνηγόρου του Πολίτη και ειδικότερα του Συνηγόρου του Παιδιού επισκέφτηκε τη Δράμα και την Ξάνθη.

Στη Δράμα ο Συνήγορος επισκέφτηκε το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας και συζήτησε με μέλη της Διοίκησης και φιλοξενούμενα παιδιά. Τον Συνήγορο απασχολεί ιδιαίτερα η έλλειψη επαρκούς προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών των 50 φιλοξενούμενων παιδιών, αλλά και προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την συγχώνευση των διοικήσεων όλων των προνοιακών μονάδων της περιφέρειας.

ΔράμαΣτην Ξάνθη, ο Συνήγορος επισκέφτηκε τον οικισμό Δροσερό, το Ιατροκοινωνικό Κέντρο και το Κέντρο Στήριξης του Προγράμματος για την Εκπαίδευση των Παιδιών της Μουσουλμανικής Μειονότητας. Η επίσκεψη επικεντρώθηκε σε θέματα σχετικά με τη σχολική φοίτηση των παιδιών του οικισμού, τις συνθήκες διαβίωσης και την ιατροφαρμακευτική κάλυψή τους.

Επίσης επισκέφτηκε το 2ο ΓΕΛ Ξάνθης και συζήτησε με μαθητές που υλοποιούν ερευνητική εργασία σχετικά με τη σχολική βία και τον εκφοβισμό.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού Γ.Μόσχος ήταν ομιλητής σε ημερίδα που διοργάνωσε το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Ξάνθης σε συνεργασία με το 2ο ΓΕΛ. με θέμα "Βία και Επιθετικότητα στο Σχολείο και την Οικογένεια". Ξάνθη