Προσωπικά εργαλεία

Επίσκεψη στα Γιαννιτσά

Στις 7.3.2014 ο Συνήγορος επισκέφτηκε το 3ο Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών, στο οποίο γίνεται προσπάθεια για υιοθέτηση Σχολικού Κανονισμού με τη συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων. Στη συνέχεια επισκέφτηκε το εκκλησιαστικό ίδρυμα παιδικής προστασίας "Παναγία η Οδηγήτρια".

Η επίσκεψη στο 3ο ΓΕΛ Γιαννιτσών ξεκίνησε με συνάντηση του Συνηγόρου με τα μέλη του 15μελούς συμβουλίου μαθητών και των προέδρων όλων των τμημάτων του σχολείου. Οι μαθητές με εξαιρετική ωριμότητα παρουσίασαν τις απόψεις τους για τη λειτουργία του σχολείου και για την αξιοποίηση του Σχολικού Κανονισμού, όπως και για θέματα που τους απασχολούν. Το πολύ ενδιαφέρον στοιχείο της συζήτησης ήταν ότι οι μαθητές παρουσίασαν με ικανοποίηση την εμπειρία συνεργασίας τους με τη διεύθυνση του σχολείου και εκπαιδευτικούς, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της σχολικής ζωής και την ουσιαστική επικοινωνία μεταξύ τους για την αντιμετώπιση προβλημάτων. 

Ακολούθησε συζήτηση με το σύλλογο διδασκόντων και ανταλλαγή απόψεων για τη διαδικασία μέχρι την τελική έγκριση του Σχολικού Κανονισμού, την αντιμετώπιση προβλημάτων και την διασφάλιση του θετικού κλίματος στο σχολείο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Σχολική Σύμβουλος παιδαγωγικής καθοδήγησης του σχολείου, ο υπεύθυνος του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Πέλλας και εκπρόσωπος της Δ/νσης Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης.

Το απόγευμα ο Συνήγορος επισκέφτηκε το εκκλησιαστικό ίδρυμα παιδικής προστασίας "Παναγία η Οδηγήτρια", όπου συζήτησε με φιλοξενούμενα παιδιά και πρόσωπα που έχουν την ευθύνη του ιδρύματος.