Προσωπικά εργαλεία

Εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο

Την Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014, το Δίκτυο Κατά της Βίας στο Σχολείο σε συνεργασία με την Παιδαγωγική Σχολή του ΑΠΘ, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και την Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος–Ένωση Ψυχιάτρων Παιδιών και Εφήβων, διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα «Η πρόληψη του εκφοβισμού και της βίας για ένα σύγχρονο, ανθρώπινο και δημοκρατικό σχολείο» (στο Συνεδριακό Κέντρο ΚΕΔΕΑ και Παιδαγωγική Σχολή ΑΠΘ).

Στην εκδήλωση έγιναν εισηγήσεις από ειδικούς επιστήμονες, ανοικτή συζήτηση με εφήβους μαθητές από 10 σχολεία της Θεσσαλονίκης, στρογγυλό τραπέζι με επαγγελματίες και 10 εργαστήρια, στα οποία συμμετείχαν εκπαιδευτικοί, άλλοι επαγγελματίες και σπουδαστές.Ekdilosi 6.3.2014

Στρογγυλό τραπέζι με επαγγελματίες της εκπαίδευσης, της ψυχικής υγείας και της κοινωνικής πολιτικής με θέμα "Ενδυνάμωση και υποστήριξη των εκπαιδευτικών - Τοπική Δικτύωση».

Ergastiri 6.3.2014

Από το εργαστήρι "Διαδραστική Παράσταση «Ντόμπρε Ντεν» - Θέατρο μέσα στη σχολική τάξη" της θεατρικής ομάδας «Παπαλάνγκι» / Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης»

Η πρωινή ζώνη της εκδήλωσης (9.30πμ - 3.30πμ) μεταδόθηκε μέσω live streaming. Μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η συζήτηση με μαθητές γυμνασίων και λυκείων της Θεσσαλονίκης την οποία συντόνισαν ο Γ. Μόσχος, Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού και ο  Γ. Νικολαΐδης, Διευθυντής της Δ/νσης Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού (στο 1.37.00 του παραπάνω βίντεο).

Sizitisi me mathites 6.3.2014

«Το σχολείο που ονειρευόμαστε». Διάλογος με μαθητές/τριες που υλοποιούν δράσεις για την πρόληψη της βίας

Πρόγραμμα εκδήλωσης

Αφίσα

Δελτίο Τύπου 

Υπεύθυνοι εργαστηρίων

Περισσότερες πληροφορίες για το Δίκτυο κατά της Βίας στο Σχολείο εδώ