Προσωπικά εργαλεία

Δράσεις για το δημοκρατικό σχολείο

Ο Συνήγορος συνεχίζει τις δράσεις του για την προώθηση των αρχών του δημοκρατικού σχολείου. Στο πλαίσιο αυτό, δημοσιοποίησε σχετική διαδικτυακή έρευνα για μαθητές και εκπαιδευτικούς, πραγματοποίησε στις 23.11.2017 σχετική εισήγηση σε εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας στη Θεσσαλονίκη και στις 15.12.2017 διοργανώνει συνάντηση διαλόγου με μαθητές και μαθήτριες γυμνασίων και λυκείων στην Αθήνα.

Δράσεις για το δημοκρατικό σχολείο

Ομάδα "Δημοκρατία στο σχολείο", Βουλή των Εφήβων 2017

Ειδικότερα:

Μέσα από τη διαδικτυακή έρευνα, ζητείται η γνώμη μελών της σχολικής κοινότητας για το Δημοκρατικό Σχολείο, με βάση 12 προτάσεις μαθητών και μαθητριών από 57 γυμνάσια και λύκεια της Θεσσαλονίκης, της Αθήνας και του Ηρακλείου, όπως προέκυψαν μετά από Ημέρες Διαλόγου που διοργάνωσε ο Συνήγορος στις τρεις πόλεις.

Πάρτε μέρος στη διαδικτυακή έρευνα εδώ

Διαβάστε όλες τις προτάσεις των μαθητών/μαθητριών για ένα δημοκρατικό σχολείο εδώ.

δημοκρατικό σχολείοΣτις 15 Δεκεμβρίου 2017 ο Συνήγορος διοργανώνει στην Αθήνα (Αίθουσα Συλλόγου Αρχαιολόγων, στο Θησείο) συνάντηση διαλόγου με μαθητές και μαθήτριες με θέμα "Δημοκρατικό Σχολείο: Είναι εφικτό;".

Για την εκδήλωση αυτή έχουν σταλεί προσκλήσεις σε γυμνάσια και λύκεια της Αττικής, μπορούν όμως να δηλώσουν συμμετοχή και μαθητές - μαθήτριες ανεξάρτητα.

Κείμενο πρόσκλησης και Αίτηση συμμετοχής σχολείου

Αίτηση συμμετοχής μαθητών - μαθητριών

 

Στις 23.11.2017, ο Συνήγορος σε δημοκρατικό σχολείο2συνεργασία με το γραφείο Αγωγής Υγείας της Δνσης Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, διοργάνωσε εισήγηση σε εκπαιδευτικούς με θέμα "Συμμετοχή και Δημοκρατία στο σχολείο: Καλλιεργώντας την έννοια της ευθύνης στις μαθητικές κοινότητες". Η εισήγηση και η συζήτηση που ακολούθησε βασίστηκαν σε προτάσεις των μαθητών για τις μαθητικές κοινότητες, όπως διατυπώθηκαν σε προηγούμενη συνάντηση στη Θεσσαλονίκη (6.5.2017).

Δείτε: Παρουσίαση - Πρόταση για τις Μαθητικές Κοινότητες, από μαθητές και μαθήτριες γυμνασίων και λυκείων της Θεσσαλονίκης 

Περισσότερα:

Αποτελέσματα της έρευνας του Συνηγόρου για τις μαθητικές κοινότητες εδώ

Ημέρα Διαλόγου με εφήβους στο Ηράκλειο Κρήτης

Ημέρες Διαλόγου με μαθητές/τριες σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα