Προσωπικά εργαλεία

Τα δικαιώματα του παιδιού σε συνθήκες κρίσης συζήτησε ο Συνήγορος με την Ομάδα Εφήβων Συμβούλων του

Ο τρόπος που βιώνουν τα παιδιά την οικονομική και κοινωνική κρίση, η ασφαλής χρήση του διαδικτύου και οι νέες πρωτοβουλίες για την προώθηση των δικαιωμάτων του παιδιού ήταν τα κεντρικά θέματα της 3ης συνάντησης της Ομάδας Εφήβων Συμβούλων, στις 10 και 11 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.

Τα δικαιώματα του παιδιού σε συνθήκες κρίσης συζήτησε ο Συνήγορος με την Ομάδα Εφήβων Συμβούλων του

Με τους συντελεστές της παράστασης "Στην οθόνη φως"

Οι έφηβοι σύμβουλοι συμμετείχαν σε συζητήσεις και εργαστήρια με στόχο να στηρίξουν τις προσπάθειες του Συνηγόρου για: 

  • να γίνει ευρύτερα γνωστός ανάμεσα στα παιδιά και τους εφήβους, να δέχεται αιτήματά τους και να τους δίνει πληροφορίες για σημαντικά προβλήματα που τους απασχολούν, μέσω του ιστοχώρου του www.0-18.gr 
  • να διερευνήσει με τη συνδρομή των εφήβων θέματα σχετικά με την προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού στις σημερινές συνθήκες κρίσης
  • να διαδώσει μηνύματα για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου
  • να δημιουργήσει αφίσες με συνθήματα σχετικά με το σεβασμό, τη διεκδίκηση και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών.

Δείτε το πρόγραμμα της συνάντησης εδώ.

Στο πλαίσιο της συνάντησης και με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού (11 Δεκεμβρίου), το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου η Ομάδα παρακολούθησε την παράσταση εφηβικού θεάτρου «Στην οθόνη φως» του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη, σε σκηνοθεσία Σοφίας Βγενοπούλου, στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών. Στη συνέχεια συμμετείχε σε συζήτηση με τους συντελεστές της.

Η παράσταση προσεγγίζει πολύπλευρα ζητήματα της εφηβείας, με έμφαση στην ιδιωτική ζωή, τα οποία απασχολούν ιδιαίτερα γονείς, εκπαιδευτικούς και εφήβους στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα.

Τη μετακίνηση των εφήβων και των συνοδών τους από άλλες περιοχές της χώρας υποστηρίζει η Aegean Airlines και τη διαμονή τους η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών και ειδικότερα σε αυτή τη συνάντηση ο Όμιλος Airotel και το ξενοδοχείο «Alexandros».

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου εδώ