Προσωπικά εργαλεία

6 Μαρτίου: δράσεις κατά της βίας στο σχολείο

Το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε την καθιέρωση της 6ης Μαρτίου ως "Πανελλήνιας Ημέρας κατά της Βίας στο Σχολείο", ύστερα από πρόταση του σχετικού Δικτύου, στο οποίο συμμετέχει και ο Συνήγορος του Πολίτη, με την ιδιότητά του ως Συνήγορος του Παιδιού.

Παρακολουθήστε τη μαγνητοσκοπημένη μετάδοση της διαδικτυακής συζήτησης «Ενδοσχολική βία - Συμβιώνοντας στο Σχολείο»

 

Πείτε μας τη γνώμη σας για το τι πρέπει να γίνει για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας μεταξύ των μαθητών εδώ!

Η ημέρα αυτή είναι μια αφορμή για εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς των σχολείων να ανταλλάξουν σκέψεις, πληροφορίες, ερεθίσματα και ιδέες για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας που εκδηλώνεται μεταξύ μαθητών, να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν μακροχρόνια προγράμματα πρόληψης και αντιμετώπισης.

Ιστοσελίδα του Δικτύου κατά της Βίας στο Σχολείο
Εγκύκλιος
του Υπουργείου Παιδείας "Δράσεις κατά της βίας στο σχολείο την 6η Μαρτίου 2012"
Απόφαση καθιέρωσης της 6ης Μαρτίου ως Πανελλήνιας Σχολικής Ημέρας κατά της Βίας στο Σχολείο

Ο Συνήγορος του Παιδιού πραγματοποιεί πολλές επισκέψεις σε σχολεία και συζητήσεις με εκπαιδευτικούς και μαθητές σχετικά με τη βία και το δικαίωμα των παιδιών να προστατεύονται από αυτήν.

Στο site του Συνηγόρου του Παιδιού δημιουργήθηκε ειδική σελίδα όπου συγκεντρώνονται οι σχετικές δράσεις της Ανεξάρτητης Αρχής, καλές πρακτικές σχολείων, σημαντικά κείμενα και εκπαιδευτικό υλικό από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Την 6η Μαρτίου ο Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη κ. Γ. Μόσχος θα λάβει μέρος, μαζί με άλλους εκπροσώπους φορέων που συμμετέχουν στο Δίκτυο κατά της Βίας στο Σχολείο, σε ανοικτή συζήτηση που θα διεξαχθεί στο Υπουργείο Παιδείας και θα αναμεταδοθεί διαδικτυακά μέσα από τη σελίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς. Περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικτυακή εκδήλωση εδώ.

Δείτε σχετικό βίντεο του 2ου Γυμνάσιου Ελληνικού (όπως παρουσιάστηκε στο Camera Zizanio 2011):