Προσωπικά εργαλεία

Διαδίκτυο

Το διαδίκτυο είναι ένα χρήσιμο και σημαντικό εργαλείο για τους νέους σήμερα. Χρειάζεται όμως να συνδυάζεται με γνώσεις για το πώς ασκούνται και πώς προστατεύονται τα δικαιώματα των χρηστών του, ιδίως των ανηλίκων.

Για το λόγο αυτό ο Συνήγορος του Παιδιού ασχολείται με το θέμα αυτό και αναπτύσσει διάφορες δραστηριότητες:

Αν τα παιδιά θέλουν τη βοήθεια του Συνηγόρου γιατί παραβιάζεται κάποιο δικαίωμά τους μπορούν να μας γράψουν και μέσω του σάιτ μας εδώ.

ΝΕΟ!! Βίντεο από την Ομάδα Εφήβων Συμβούλων του Συνηγόρου του Παιδιού με συμβουλές για ασφαλή πλοήγηση στο ίντερνετ.

Τις συμβουλές εμπνεύστηκαν τα μέλη της Ομάδας.

Μοντάζ και επεξεργασία ήχου: Δημήτρης Βράζος

  • συζητά και ακούει τις απόψεις των παιδιών για την προστασία των δικαιωμάτων τους στο διαδίκτυο στα σχολεία και άλλους χώρους που επισκεπτέται αλλά και μέσα από το ηλεκτρονικό φόρουμ της Κοινότητας Εφήβων Συμβούλων του. Μάλιστα έφηβοι σύμβουλοί του εμπνεύστηκαν και εικονογράφησαν μόνες τους μια «συνταγή» με συμβουλές για ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Δείτε την παρουσίαση της αφίσας εδώ ή ξεφυλλίστε την παρακάτω.

 

  • η Κοινότητα Εφήβων Συμβούλων του πραγματοποίησε έρευνα για την έκφραση των απόψεων των παιδιών μέσω του διαδικτύου σε 1165 μεθητές σχολείων διαφόρων περιοχών της χώρας. Διαβάστε τα αποτελέσματα της έρευνας εδώ!
  • Ημερίδα ΔΙΣΥΝ διαδίκτυο και νέοιέφηβοι σύμβουλοί του συμμετείχαν στην ημερίδα "Διαδίκτυο και νέοι", όπου παρουσίασαν ιδέες, απόψεις, εμπειρίες και προτάσεις τους. Διαβάστε την εισήγηση του Βοηθού Συνηγόρου του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού κ. Μόσχου

  • συζητά το θέμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο μέσα από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εφήβων Συμβούλων Συνηγόρων του Παιδιού (ENYA) στο οποίο συμμετέχει. Διαβάστε εδώ τις προτάσεις των εφήβων συμβούλων του για τη συνάντηση στο Στρασβούργο  

  • μετά από δημόσια διαβούλευση και μελέτη της νομοθεσίας εκπόνησε προτάσεις για την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών στα ίντερνετ καφέ

 

Χρήσιμες συνδέσεις:

Ανοικτή Γραμμή Καταγγελιών για το παράνομο περιεχομενο στο διαδίκτυο «SafeLine»

Ελληνικός Κόμβος Ασφαλούς Διαδικτύου «Safer Internet»

Τμήμα προβληματικής χρήσης διαδικτύου του 18 Άνω

Μονάδα Εφηβικής Υγείας, Β’ Παιδιατρικής Κλινικής Παν/μίου Αθηνών-Νοσοκομείου Παίδων «Π.& Α. Κυριακού»

Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα - ιστοσελίδα "Μην παίρνεις τίποτα ως δεδομένο... Σκέψου πιο... προσωπικά!

Πρωτοβουλία του Αργηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Cyberkids

"Internet - Facebook". Ιστολόγιο του Δήμου Μαρκόπουλου


Δείτε δύο από τα βιντέακια του BeSmartOnline!