Προσωπικά εργαλεία

30 Απριλίου: Παρουσίαση της Πανευρωπαϊκής Εκστρατείας κατά της σωματικής τιμωρίας

«Τα χέρια είναι για να φροντίζουν και όχι για να τιμωρούν. Σηκώστε το χέρι σας κατά της σωματικής τιμωρίας των παιδιών!». Την Πέμπτη 30 Απριλίου 2009, με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα κατά της σωματικής τιμωρίας των παιδιών», παρουσιάστηκε στο Ζάππειο Μέγαρο η Πανευρωπαϊκή Εκστρατεία του Συμβουλίου της Ευρώπης για την εξάλειψη της σωματικής τιμωρίας στα παιδιά.

Στην εκδήλωση, που διοργανώθηκε από το Δίκτυο για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Σωματικής Τιμωρίας στα Παιδιά, παρουσιάστηκαν: η εξέλιξη της Πανευρωπαϊκής Εκστρατείας, το τηλεοπτικό σποτ του Συμβουλίου της Ευρώπης και οι δράσεις του Δικτύου μέχρι σήμερα.  Η ηθοποιός Κάρμεν Ρουγγέρη, ο συγγραφέας και εγκληματολόγος Ευγένιος Τριβιζάς, και ο καραγκιοζοπαίκτης Γιάννης Νταγιάκος, συνεργάτης του Σπαθάρειου Μουσείου, έδωσαν με τον δικό τους τόνο την υποστήριξη τους στην εκστρατεία. Μαθητές σχολείων μέσα από έργα ζωγραφικής, κείμενα και άλλες εργασίες τους, ανέδειξαν  το αίτημά τους για την αποφυγή κάθε μορφής βίας από τους μεγάλους στα παιδιά και για την προτίμηση του διαλόγου και της επικοινωνίας στις σχέσεις τους. Παρέστησαν βουλευτές, εκπρόσωποι υπουργείων, δημοσίων υπηρεσιών και μη κυβερνητικών οργανώσεων. Η εκδήλωση έκλεισε με το τραγούδι με τίτλο ΧΕΡΙΑ, εμπνευσμένο από την Ευρωπαϊκή Εκστρατεία, σε στίχους Βασιλικής Μανώλη, μελοποίηση και ερμηνεία από τους OMINUS & DJ ''S'', με τα παιδιά και τους μεγάλους να σηκώνουν μαζί τα χέρια κατά της σωματικής τιμωρίας των παιδιών.foto-xeria

Δελτίο Τύπου

Πρόγραμμα

Αφίσα

Παρουσίαση μαθητών από το 40ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών

Έρευνα μαθητών από το 1ο Γυμνάσιο Παλλήνης

Στατιστικά στοιχεία για τη σωματική τιμωρία σε ευρωπαϊκές χώρες

Ακούστε το τραγούδι "Χέρια" - διαβάστε τους στίχους

Ανοιχτή επιστολή του Δικτύου στα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. Με αφορμή την 30η Απριλίου, το Υπουργείο Παιδείας απέστειλε την επιστολή στις διευθύνσεις εκπαίδευσης και τις σχολικές μονάδες όλης της χώρας.

Ρεπορτάζ του Σκάϊ για την εκδήλωση του Δικτύου για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Σωματικής Τιμωρίας στα Παιδιά (Ζάππειο, 30/4/2009)

 

Σποτ "Σηκώστε το χέρι σας κατά της σωματικής τιμωρίας στα παιδιά!