Προσωπικά εργαλεία

 

Τα νέα μας

 

Ετήσια Έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη για το έτος 2017

26/03/2018

Το ζήτημα του κράτους δικαίου και της νομιμότητας της διοικητικής δράσης στην Ελλάδα, βρίσκεται στο επίκεντρο της Ετήσιας Έκθεσης του Συνηγόρου του Πολίτη για το έτος 2017.

Περισσότερα…

Απλοποίηση διαδικασίας απόδοσης ΑΜΚΑ σε δικαιούχους και αιτούντες διεθνή προστασία και ασυνόδευτους ανήλικους

28/02/2018

O Συνήγορος του Πολίτη εκφράζει την ικανοποίησή του για την έκδοση της υπ’ αρ. πρωτ. 31547/9662/13.2.2018 ερμηνευτικής εγκυκλίου που υπογράφηκε από τους Υπουργούς Υγείας και Μεταναστευτικής Πολιτικής και τον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Περισσότερα…

Νέα Βοηθός Συνήγορος για τα δικαιώματα του παιδιού η Θεώνη Κουφονικολάκου

13/02/2018

Η Θεώνη Κουφονικολάκου αναλαμβάνει από την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018, τα καθήκοντα του Βοηθού Συνηγόρου αρμόδιου για θέματα δικαιωμάτων του παιδιού, αντικαθιστώντας τον Γιώργο Μόσχο που παραιτήθηκε στις 31 Ιανουαρίου 2018.

Περισσότερα…

Συναντήσεις του Συνηγόρου με παιδιά το 2017

Συναντήσεις του Συνηγόρου με παιδιά το 2017
29/01/2018

Επιδιώκοντας διαρκώς να βρίσκεται κοντά στα παιδιά και εφαρμόζοντας στην πράξη το δικαίωμά τους να εκφράζουν τη γνώμη τους, κατά τη διάρκεια του 2017, για μια χρονιά ακόμη, ο Συνήγορος του Παιδιού πραγματοποίησε 71 συναντήσεις-συζητήσεις με μαθητές/τριες σε επισκέψεις σε σχολεία, ιδρύματα, ξενώνες και άλλους χώρους φιλοξενίας σε όλη τη χώρα, αλλά και στο πλαίσιο εκδηλώσεων και ανοικτών συναντήσεων - διαβουλεύσεων με παιδιά και εφήβους.

Περισσότερα…

Αποδοχή προτάσεων του Συνηγόρου του Πολίτη στο νέο Πρότυπο Κανονισμό Λειτουργίας Δημοτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών

18/01/2018

Ο Συνήγορος του Πολίτη, σε συνέχεια της πολυετούς ενασχόλησής του με θέματα που σχετίζονται με την εγγραφή και φοίτηση παιδιών σε δημοτικούς Παιδικούς, Βρεφικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, που λειτουργούν εντός νομικών προσώπων των δήμων ή ως υπηρεσίες των δήμων, συνεργάστηκε με το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών και υπέβαλε σειρά προτάσεων, με στόχο την βελτίωση των προβλέψεων του Πρότυπου Κανονισμού Λειτουργίας των σταθμών αυτών.

Περισσότερα…

Παρέμβαση για την αναδιοργάνωση του ιδρύματος "Παιδόπολη Αγία Βαρβάρα"

Παρέμβαση για την αναδιοργάνωση του ιδρύματος "Παιδόπολη Αγία Βαρβάρα"
09/01/2018

Ο Συνήγορος του Πολίτη, στο πλαίσιο της αποστολής του για την προάσπιση και προαγωγή των δικαιωμάτων του παιδιού, ασχολήθηκε από το 2013 και εξής με σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του ιδρύματος «Παιδόπολη Αγία Βαρβάρα» του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής. Σε συνέχεια της έρευνάς του έστειλε κείμενο με τις διαπιστώσεις και τις προτάσεις του στον Γενικό Γραμματέα Πρόνοιας και τη διοίκηση του Κέντρου

Περισσότερα…

Δράσεις για το δημοκρατικό σχολείο

Δράσεις για το δημοκρατικό σχολείο
30/11/2017

Ο Συνήγορος συνεχίζει τις δράσεις του για την προώθηση των αρχών του δημοκρατικού σχολείου. Στο πλαίσιο αυτό, δημοσιοποίησε σχετική διαδικτυακή έρευνα για μαθητές και εκπαιδευτικούς, πραγματοποίησε στις 23.11.2017 σχετική εισήγηση σε εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας στη Θεσσαλονίκη και στις 15.12.2017 διοργανώνει συνάντηση διαλόγου με μαθητές και μαθήτριες γυμνασίων και λυκείων στην Αθήνα.

Περισσότερα…

Διαπιστώσεις και προτάσεις για τους μαθητικούς σκακιστικούς αγώνες

29/11/2017

Ο Συνήγορος του Πολίτη έλαβε αναφορές από γονείς και κηδεμόνες μαθητών, αλλά και περιφερειακά σκακιστικά σωματεία και συλλόγους, σχετικά με τη διαδικασία και τον τρόπο διεξαγωγής περιφερειακών σκακιστικών αθλητικών εκδηλώσεων και τα ετήσια πανελλήνια σκακιστικά πρωταθλήματα μαθητών και μαθητριών.

Περισσότερα…

Υπάρχουμε μαζί!

Υπάρχουμε μαζί!
22/11/2017

Αυτό είναι το θέμα του φετινού Πανελλήνιου Διαγωνισμού Μαθητικής Δημιουργίας που διοργανώνει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση στο προσφυγικό ζήτημα. Οι μαθητές και μαθήτριες νηπιαγωγείου, Δ’, Ε’ και ΣΤ ́ τάξης δημοτικού, Γ' γυμνασίου, Α' λυκείου και τα παιδιά πρόσφυγες, μπορούν να στείλουν τη συμμετοχή τους μέχρι τις 31 Γενάρη 2018!

Περισσότερα…

Συστάσεις των Ευρωπαίων Συνηγόρων του Παιδιού για την προστασία και την κοινωνική ένταξη των παιδιών που μετακινούνται

Συστάσεις των Ευρωπαίων Συνηγόρων του Παιδιού για την προστασία και την κοινωνική ένταξη των παιδιών που μετακινούνται
19/11/2017

Ο Συνήγορος του Πολίτη φιλοξένησε στις 13 και 14 Νοεμβρίου 2017 συνάντηση των Ευρωπαίων Συνηγόρων του Παιδιού, σε συνεργασία με τη UNICEF και με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υιοθετήθηκε κείμενο Συστάσεων το οποίο το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Συνηγόρων του Παιδιού (ENOC) ανέλαβε να προωθήσει προς τα Ευρωπαϊκά όργανα, με αφορμή τις συζητήσεις για την αναθεώρηση του Κανονισμού Δουβλίνου.

Περισσότερα…

Ενέργειες Εγγράφων